Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Golfová paráda. García trafil slávnu jamku na prvý úder

Španielsky golfista Sergio García trafil v úvodnom kole turnaja Players Championship na jeden úder slávnu jamku číslo 17.

12.05.2017 11:28
Sergio García Foto: ,
Sergio García (vpravo) po vydarenom kúsku na turnaji Players Championship.
debata

Pri svojom prvom štarte od zisku zeleného saka na Masters si v závere aspoň trochu vylepšil náladu po nie príliš vydarenom dni.

García sa tešil na rovnakej jamke, na ktorej pred štyrmi rokmi utopil dve loptičky vo finálovom kole v súboji o výhru s Tigerom Woodsom. Vďaka eaglu si vylepšil skóre na +1 za prvé kolo a je na delenom 66. mieste.

Po šiestich jamkách mal aj kvôli double bogey skóre +4. Na druhej deviatke ale pridal okrem hole in one aj dve birdie a bogey a má šancu prejsť cutom.

„Nebudem klamať, nemám za sebou dobrý deň. Spočiatku som cítil ako víťaz Masters zbytočnú nervozitu,“ povedal García, ktorý pred mesiacom v Auguste vyhral svoj prvý turnaj major. Eso, ôsme v histórii podujatia na greene sedemnástky obklopenom vodou, ho potešilo. „Trafil som to slušne a bolo pekné sledovať, ako sa loptička zniesla dolu, dvakrát poskočila a vďaka rotácii sa stočila do jamky,“ opísal.

Na čele turnaja označovaného za piaty major sú s piatimi ranami pod par Američan William McGirt a Kanaďan Mackenzie Hughes. Prvý hráč sveta Dustin Johnson z USA je na delenom 32. mieste s odstupom štyroch úderov na čelo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Sergio García