Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí florbalisti nestačili na Fínov. Medzi elitou ich zachráni iba triumf nad Poľskom

Slovenskí florbaloví reprezentanti do 19 rokov neuspeli ani vo svojom záverečnom treťom vystúpení v základnej A-skupine na MS tejto vekovej kategórie vo švédskom Växjö (3. - 7. mája 2017).

05.05.2017 20:58
Florbal Foto:
Ilustračné foto
debata

Zverenci trénera Petra Koutného po stredajšom debakli 0:13 od domácich Švédov a štvrtkovej kľúčovej prehre 5:6 s Dánmi v piatok v súlade s predpokladmi podľahli obhajcom prvenstva Fínom prijateľne 3:8. Mladí Slováci obsadili v tabuľke „áčka“ poslednú štvrtú priečku a v sobotu sa rozlúčia so šampionátom zápasom roka – v dueli o konečné 7. miesto, ktorý je zároveň súbojom o zotrvanie medzi elitou, nastúpia o 19.00 h proti štvrtým z „béčka“ Poliakom.

Zdolaný zo súboja o 7. miesto zostúpi do B-divízie MS. V A-divízii ho nahradí víťaz turnaja osemčlenného „béčka“, ktorý sa koná vo Växjö súbežne s turnajom A-divízie. V semifinále si Fíni zmerajú sily so Švajčiarmi a Česi so Švédmi alebo Dánmi. O piatu priečku budú hrať Lotyši s Dánmi alebo Švédmi.

MS mužov do 19 rokov sa konajú od roku 2001 a v dvojročnom intervale, šampionát vo Växjö je deviaty v poradí. Historicky najúspešnejší sú Švédi s piatimi titulmi. Slováci boli dosiaľ na MS „19“ v elitnej A-divízii trikrát na siedmej priečke (2007, 2009, 2013), raz na šiestej (2011) a raz na piatej (2015).

MS 2017 florbalistov do 19 rokov – Växjö (Švéd.) – piatok:

A-skupina:
Švédsko – Dánsko (19.15)

Fínsko – Slovensko 8:3 (4:1, 3:1, 1:1)
Góly SR: 19. a 44. Dudovič, 30. Nota

Hlasy (zdroj: web Slovenského zväzu florbalu):

Petr Koutný (tréner SR „19“): „Poviem na rovinu, že neriešim, ako poňali dnešný súboj s nami Fíni, ale na svojich zverencoch oceňujem nasadenie a bojovnosť. Taktiež konečne chlapci začali dodržiavať niektoré prvky hry, na ktorých sme sa dohodli pred zápasom. Ak by takto hrali aj v predchádzajúcich súbojoch, tak zajtra nehrajú o siedme miesto.“

Erik Moravčík (útočník SR „19“): „Dnes sme podali zlepšený výkon. Darilo sa nám blokovať streľbu súpera a dostali sme sa do viacerých šancí. Škoda, že sme Fínom ponúkli až štyri presilovky, z ktorých nám dali tri góly. Z majstrov sveta išiel pred zápasom strach, veď naložili Švédom štrnásť gólov, no nezľakli sme sa ich a nakoniec sme dosiahli lepší výsledok. Škoda, že sme neuspeli s Dánmi.“

Zostávajúci program SR – sobota:
O 7. miesto (o záchranu): Poľsko – Slovensko (19.00)

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal