Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putalová: Mám rešpekt pred slovenským publikom

Deviate miesto na halových majstrovstvách Európy väčšinou nie je dôvod na smútok. Ona však bola sklamaná. Vedela, že má na viac.

04.05.2017 17:00
Iveta Putálová, míting P-T-S Foto: ,
Iveta Putálová na minuloročnom mítingu P-T-S.
debata

Iveta Putalová mala po marcovom prvom vrchole atletickej sezóny rôzne myšlienky. Cítila, že na obľúbenej štvorstovke sa mohla viac priblížiť k jej najlepšiemu halovému výsledku – 4. priečke na HME v Prahe 2015.

Rozmýšľala aj nad tým, že po sklamaní v Belehrade presedlá na dvojnásobnú trať.

Atletický míting P - T - S čaká 52. ročník Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Zľava iniciátor znovukonania mítingu P-T-S a...

„Veľa ľudí mi hovorilo, že osemstovka by mohla byť dobrá voľba. Neskôr sa ozvali aj iní tréneri a presviedčali ma, aby som zostala verná štvorstovke. Hovorili, že stále mám potenciál. Tento rok je to na dobrej ceste. Aj pred HME v Belehrade som bola vo výbornej forme, ale ochorela som. S oslabeným organizmom som zo seba nedostala viac. Mala som smolu,“ priznala na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Sympatická 29-ročná pretekárka bratislavského klubu Hraj na tie nohy s radosťou prijala pozvánku organizátorov mítingu Pravda-Televízia-Slovnaft. „Nezaváhala som ani okamih. Účasť v Šamoríne bola jedna z mojich priorít. Veď sa nestáva často, aby ste na Slovensku absolvovali kvalitné preteky,“ vysvetlila svoje pohnútky.

Na slávne časy mítingu si spomína veľmi živo. Ako malé dievčatko nechýbala v niekoľkotisícovom fanúšikovskom ko­tle.

"Mám k péteeske veľmi kladný vzťah. Odmalička ma rodičia viedli k športu. Na P-T-S sme chodili celá rodina, bolo to taká tradícia. V mladom veku to bola pre mňa motivácia k športovaniu.

Sledovala som hviezdy zo zahraničia, upútali ma najmä pretekári tmavej pleti," priznáva Putalová. Pre rodáčku z Bratislavy je výnimočné, že sa na ňom znovu predstaví ako súťažiaca a teší sa, že sa značka P-T-S vrátila do atletického kalendára. „Ľudia na Slovensku sa môžu tešiť na svetové podujatie. Môžu spoznať novú generáciu slovenských atlétov na domácej pôde v konkurencii pretekárov z celého sveta.“

Nemá Putalová strach, že sa jej pred domácou kulisou roztrasú kolená? „Mám rada dobrú atmosféru, vie ma vyburcovať. Mám pred slovenským publikom rešpekt, určite budem veľmi nervózna, lebo ma to viac zaväzuje. Veľmi sa teším, dám do toho všetko. Bola by som rada, keby som zabehla čas okolo 52 sekúnd. Nechcem si pred domácou kulisou urobiť hanbu,“ dodáva s tradičným úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Iveta Putalová #míting P-T-S