Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ring má nového vládcu. Nie som perfektný, vraví Joshua

Britský boxer Anthony Joshua je v profesionálnom ringu novým vládcom ťažkej váhy. Na slávnom štadióne vo Wembley zdolal Vladimira Klička technickým K.O.

30.04.2017 07:34
Anthony Joshua, Vladimir Kličko Foto: ,
Anthony Joshua (vľavo) zdolal vo Wembley Vladimira Klička.
debata (24)

Štyridsaťjedenročný Ukrajinec bol v predposlednom z dvanástich kôl dvakrát počítaný a pri pokračujúcej Joshuovej prevahe ringový rozhodca zápas zastavil.

Dvadsaťsedemročný Joshua obhájil pred 90.000 nadšenými divákmi titul organizácie IBF a stal sa takzvaným superšampiónom WBA a majstrom sveta menej významnej IBO. Oba tieto tituly boli voľné od konca minulého roka, kedy sa ich vzdal iný Brit Tyson Fury, predchádzajúci Kličkov premožiteľ.

Joshua vyhral aj 19. zápas v profesionálnom ringu a ani tentoraz neboxoval po celú vypísanú dĺžku, hoci išlo o jeho najdlhší duel v kariére. Kličko utrpel v 69. zápase piatu prehru a je pravdepodobné, že jeho kariéra sa chýli ku koncu.

„Pred zápasom som povedal, že predvediem klasický box a nech vyhrá lepší. Dlho som čakal na súpera, akým je Vladimir. Veril som si aj proti nemu a o to ide v tomto športe. Treba prejaviť charakter, ak chcete zvíťaziť. V tomto malom ringu sa ani nedá poriadne skryť. Keď sa ocitnete v defenzíve, až vtedy zistíte, aký v skutočnosti ste. Toto víťazstvo je pre mňa veľmi emotívne. Nie som perfektný, ale snažím sa,“ uviedol Anthony Joshua.

S napätím očakávaný zápas bol dlho vyrovnaný, prvé vážnejšie akcie nasledovali až po štyroch skôr „oťukávacích“ kolách. Do piateho Joshua vletel a po chvíli sa mu podarilo Klička zasiahnuť tak, že došlo na prvé počítanie.

Prevahu ale domáci boxer viac nezužitkoval a akoby v tej chvíli stratil sily. Skúsený Ukrajinec sa aj so šrámom nad ľavým okom z otrasu dostal a v závere kola sám dostal súpera do veľkých ťažkostí.

V šiestom kole Kličkova prevaha gradovala a po tvrdom pravom direkte išiel do kolien Joshua. Aj on ale ťažkú ​​chvíľu ustál a súboj v ďalších kolách pokračoval skôr vyrovnane.

Joshua nikdy neboxoval dlhšie ako sedem kôl, tentoraz si na rozhodujúci moment musel počkať až do jedenásteho. V ňom Klička zasiahol tvrdým zdvihákom a bývalý šampión bol znovu počítaný, vzápätí sa ocitol po ďalšom tvrdom údere znovu na zemi.

Tentoraz už si Joshua nenechal šancu ujsť, pri ďalšom ataku zatlačil, na Klička vyslal spŕšku úderov. Vtedy medzi boexerov vstúpil rozhodca a súboj ukončil.

Bitka vo Wembley: Joshua - Kličko

Pozrite si najzaujímavejšie okamihy z boxerskej bitky medzi Anthonym Joshuom a Vladimirom Kličkom.

Fotogaléria
Anthony Joshua, Vladimir Kličko
Anthony Joshua, Vladimir Kličko
+3Anthony Joshua, Vladimir Kličko
24 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko #Anthony Joshua