Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z pódia na letisko. Kočiho čaká rely 10 000 zákrut

Tradičné asfaltové podujatie nazývajú aj rely 10 000 zákrut. Úzke a kľukaté cesty horskej trate na niektorých úsekoch lemujú z jednej strany skaly, z druhej strmý útes k moru. Každá chyba na nekonečných serpentínach môže byť tvrdo potrestaná. 

07.04.2017 06:00
Martin Koči Foto:
Martin Koči.
debata

S náročnými výzvami Rely Korzika sa v kategórii majstrovstiev sveta WRC2 od piatka popasuje aj pretekár Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom. Slovensko-česká posádka bude reprezentovať farby novoutvoreného tímu – Styllex motorsport-L Racing na automobile Škoda Fabia R5.

Koči sa po štyroch sezónach na svetovom šampionáte predstaví okrem niekoľkých medzinárodných podujatí aj na kompletných majstrovstvách Slovenska. Boj o domáci titul odštartoval minulý víkend na desiatom ročníku Rely Rožňava. 

„Majstrovstvá sveta sú pre mňa prioritou, štart na domácom šampionáte je však v tejto sezóne tiež reálny. Je teda logické, že absolvujem aj ten. Je to výborná možnosť na získavanie skúseností a zároveň je príjemné bojovať aj na domácom poli. Konkurencia je v oboch prípadoch silná a to je pre nás veľmi dobré,“ vraví Košičan Koči, ktorý predvčerom oslávil 24. narodeniny. Úradujúci juniorský vicemajster sveta (JWRC) má s WRC2 skúsenosti zo sezóny 2015.

Na prvý medzinárodný štart v tejto sezóne sa v Rožňave naladil víťazstvom. „Veľmi sa z neho teším. Na súťaž sme boli dobre pripravení, boli to pre nás príjemné preteky. Fabia R5 je vynikajúce auto,“ chváli Koči svoju novú zbraň z dielní českého prípravcu Keane Motorsport.

Jazda Martina Kočiho s navigátorom Lukášom Kostkom na Rely Rožňava

Pätnásť minút po triumfe sa s navigátorom Kostkom presunuli vrtuľníkom na budapeštianske letisko, aby stihli odlet na Korziku. „Mám to tu veľmi rád,“ uviedol z atraktívneho francúzskeho dejiska.

Fabia R5 Martina Kočiho a navigátora Lukáša... Foto: Szabosi/autosportfoto.sk
Fabia R5, Martin Koči, Lukáš Kostka Fabia R5 Martina Kočiho a navigátora Lukáša Kostku.

„Je to náročná a krásna súťaž, veľmi technická,“ dodal o podujatí, ktoré v kalendári presunuli z októbra. Práve jarné nevyspytateľné počasie ostrova v Stredozemnom mori s prívalovými dažďami môže prehovoriť do celkového poradia.

Najdlhšia rovinka nemá viac ako 50 m, najťažšia rýchlostná skúška čaká pretekárov v záverečný deň. Ich koncentráciu v nedeľu preverí neprerušený sled zákrut v dĺžke takmer 54 km medzi Antisanti a Poggio do Nazza.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Koči #Rely 10 000 zákrut #Styllex motorsport-L Racing