Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bratislava patrí maratóncom, bojuje sa aj o slovenské tituly

Trojdňový maratónsky víkend v Bratislave vrcholí. O desiatej predpoludním odštartujú 12. ČSOB Bratislava Marathon. Podujatie dosiahlo rekordnú účasť - na maratón a všetky jeho sprievodné akcie sa prihlásilo 12 000 bežcov.

02.04.2017 06:00
maratón, detský beh Foto:
Súčasťou ČSOB Bratislava Marathon sú aj detské behy.
debata

„Nesmierne nás to teší, potvrdili sme trend nárastu. Sme radi za tieto čísla účastníkov,“ uviedol riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Jozef Pukalovič.

Na bratislavskom maratóne sa bude bojovať aj o národné tituly v tejto disciplíne. „Teší nás to, že sme zároveň usporiadateľmi majstrovstiev Slovenska, aj keď počet prihlásených nie je vysoký. Hlavnými favoritmi mužskej kategórie sú Jozef Urban, Gabriel Švajda (obhajca titulu) a Marek Mockovčiak. U žien je hlavnou adeptkou na prvenstvo Sylvia Sebestianová. Veľmi si želáme, aby náš maratón konečne vyhral Slovák,“ poznamenal športový riaditeľ podujatia Marcel Matanin.

V nedeľu bude pri vrchole podujatia, ktorého partnerom je aj Bratislavský samosprávny kraj, v akcii 150 policajtov. „Je to veľká akcia, ktorej nerušený priebeh je možný len vďaka skĺbeniu všetkých zložiek podieľajúcich sa na organizácii,“ vysvetlil Pukalovič. „Keď sme pred 12 rokmi začínali, tak bolo na štarte 700 ľudí. Teraz je to spolu 12-tisíc, čo pre nás znamená hrdosť, ale na druhej strane je to aj veľká zodpovednosť. Verím, že všetci si naplno užijú Bratislava ČSOB Marathon 2017. Dúfame, že v uliciach bude veľa ľudí a atmosféra popri trati bude ešte lepšia ako v minulosti.“

V rámci M-SR je prihlásených 38 mužov a 6 žien, chýbajú viacerí poprední domáci vytrvalci (Vitko, Csiba, …). „Trochu som sklamaný z menšieho záujmu našich najlepších. Mysleli sme si, že ich bude na štarte viac. Možno im nevyhovuje jarný termín a majú inak zostavený bežecký kalendár. Budeme to analyzovať aj s prezidentom Slovenského atletického zväzu Petrom Korčokom. Pravdou je, že vo vyššom počte neboli ani na iných podujatiach, kde sa bojovalo v rámci majstrovstiev Slovenska,“ skonštatoval Pukalovič. 

Organizátori prezradili, že v nedeľu bude v cieli určitý čas rozdávať medaily aj úspešná slovenská strelkyňa, bronzová olympijská medailistka v skeete, členka Medzinárodného olympijského výboru a exekutívy Slovenského olympijského výboru Danka Barteková.

Súčasťou nedeľného programu je aj polmaratón a štafetový beh.

Desiatku vyhral Štefina

Štefan Štefina z tímu Behame.sk a Rakúšanka Verena Radingerová-Peerová zvíťazili v sobotu v behu na 10 km v rámci sprievodného programu atletického podujatia ČSOB Bratislava Marathon. Štefina zastavil stopky na hodnote 35:03 min, Radingerová-Peerová mala čas 42:17. Minimaratón na 4,2 km sa už siedmykrát skončil triumfom Čecha Lukáša Olejníčka (12:50). Jana Mozolániová (Run for Fun) bola najlepšia zo žien (15:17).

Výsledky:
10 km
Muži: 1. Štefan Štefina (Behame.sk) 35:03, 2. Matej Fedák (Johnson Controls) 35:04, 3. Richard Duška (AK Inter-SC Bratislava) 35:34
Ženy: 1. Verena Radingerová-Peerová (Rak.) 42:17min, 2. Bronislava Mrákavová (Elite Team Ocra) 43:18, 3. Martina Grančičová (Telekom running team) 43:25

minimaratón (4,2 km)
Muži: 1. Lukáš Olejníček (ČR) 12:50 min, 2. Marek Jankovič (Slávia STU Bratislava) 13:01, 3. Karol Dráfi (AC N. Zámky) 13:13
Ženy: 1. Jana Mozolániová (Run for Fun) 15:17, 2. Jana Kunčická (ČR) 15:25, 3. Katarína Pec­suková (Slávia UK/kajak) 15:41.

debata chyba
Viac na túto tému: #ČSOB Bratislava Marathon