Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové auto aj tím. Homola štartuje sezónu v Gruzínsku

V prestížnom motoristickom šampionáte potvrdil svoju rýchlosť. Premiéru zakončil piatym miestom celkového hodnotenia, chvíľu v ňom dokonca viedol.

01.04.2017 10:00
Matej Homola Foto: ,
Slovenský automobilový pretekár Matej Homola.
debata

Vysoké ambície v náročnej konkurencii má Matej Homola aj s novým autom a tímom. Slovenský pretekár už v stredu odletel do Gruzínska, kde sa cez víkend uskutoční úvodné podujatie sezóny TCR International Series.

Po úspešnom vystúpení dostal dvadsaťdvaročný Bratislavčan viacero atraktívnych ponúk. Zvolil si belgický tím DG Sport Compétitio, ktorého farby bude hájiť v špeciáli Opel Astra OPC TCR s priamou podporou Opel Motorsport.

„Rozhodol som sa prijať túto ponuku aj preto, že verím vo veľký potenciál nového auta a tímu,“ uviedol Homola v tlačovej správe. Na vývoji automobilu sa podieľal aj skúsený 41-ročný pretekár Pierre-Yves Corthals, Homolov nový tímový kolega.

V minuloročnej sérii TCR Europe si Belgičan vybojoval titul. Špeciál s dvojlitrovým turbomotorom (výkon 350 koní) v zime prešiel viacerými technickými zmenami. Dotkli sa napríklad podvozku, elektroniky či brzdového systému.

V treťom ročníku TCR sa predstaví sedem rôznych značiek, pribudli Audi a Kia. Dva víkendy z desaťdielnej sezóny budú v kalendári figurovať ako sprievodné podujatia formuly 1.

Opel Astra OPC TCR. Foto: Archív Mateja Homolu
Opel Astra OPC TCR Opel Astra OPC TCR.

„TCR považujem za jeden z najlepších a najvyrovnanejších seriálov cestovných automobilov. Už sa neviem dočkať prvých pretekov a ďalších víťazstiev,“ doplnil Homola.

Včera sa na okruhu Rustavi neďaleko Tbilisi predstavil na voľnom tréningu. Jeho vystúpenia si fanúšikovia môžu pozrieť na Sport TV či oficálnej stránke TCR (tcr-series.com).

Kalendár TCR 2017
Gruzínsko (Rustavi) 1. – 2. apríla
Bahrajn (Sachír) 14. – 16. apríla
Belgicko (Spa) 4. – 6. mája
Taliansko (Monza) 13. – 14. mája
Rakúsko (Salzburgring) 10. – 11. júna
Maďarsko (Hungaroring) 1. – 2. júla
Nemecko (Oscherleben) 8. – 9. júla
Thajsko (Buriram) 2. – 3. septembra
Čína (Če-ťiang) 7. – 8. októbra
Abú Zabí (Yas Marina) 24. – 26. novembra

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Homola