Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beňuš neobhájil prvenstvá. Užil si hobitiu dedinu

Po viac ako dvoch mesiacoch sa minulý týždeň vrátil na Slovensko a už premýšľa nad cennými kovmi. Ostatné dva vybojoval vodný slalomár Matej Beňuš na južnej pologuli.

28.03.2017 12:12
debata

Na majstrovstvách Oceánie i Australian Open skončil zhodne na druhej priečke. Neobhájil tak minuloročné prvenstvá, ktorými otvoril najúspešnejšiu sezónu svojej kariéry. Vyšperkoval ju v Riu – striebrom v kategórii singlkanoistov.

„Po desiatich dňoch na vode to však bol na majstrovstvách Oceánie dobrý začiatok súťažnej sezóny. Vo finále Australian Open som nezopakoval kvalitný semifinálový čas. Pri tamojšej konkurencii som dosiahol super výsledok. Neobhájil som síce prvé miesta, ale ani druhé priečky nie sú žiadna katastrofa. Bol to iba rozbeh, dúfam, že sa to bude len zlepšovať," vravel.

Beňuš k tradičnej príprave v Austrálii pridal aj tréningy na novootvorenom kanáli v novozélandskom Aucklande. Spoločnosť mu v závere sústredenia robili aj bratranci Škantárovci, s ktorými sa spoločne pripravuje pod novým trénerom Pavlom Ostrovským.

„So sústredením som veľmi spokojný. Boli tam fantastické podmienky. V príprave sme menili len drobnosti. Ostrovský mi dával viac voľnosti ako predtým Juraj Minčík, čo mi vyhovuje. Ťažko zatiaľ hovoriť o výrazných rozdieloch medzi nimi, na to je ešte priskoro. Vzájomne si na seba ešte zvykáme," vysvetlil 29-ročný pretekár Športového centra polície.

Okrem tréningu si užíval aj prítomnosť rodiny a krásy, ktoré krajiny protinožcov ponúkajú. Najviac sa Beňušovi pozdávali priestory, na ktorých sa natáčala filmová trilógia Hobit.

„Deťom sa najviac páčili zvieratká. Boli sme sa pozrieť na akvárium v Sydney a na Novom Zélande v hobitej dedine. Je to nádherné miesto, absolvovali sme asi dvojhodinovú prechádzku so sprievodcom. Veľa z nej však nemám, lebo som lietal za deťmi," smial sa Beňuš. Z tohtoročných vrcholov by rád priniesol ďalšie medaily.

„V aktuálnej sezóne plánujem štart na všetkých kolách Svetového pohára, v júni na ME v Tacene a koncom septembra nebudem chýbať na MS vo francúzskom Pau. Rád by som si z každej súťaže priniesol cenný kov."

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš