Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslivečková sa zranila, MS budú bez slovenských tanečníkov

Slovensko bude mať na seniorských majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní, ktoré sa od 29. marca do 2. apríla uskutočnia vo fínskych Helsinkách, zastúpenie iba v kategórii žien. Smutná správa dorazila z talianskeho Milána, kde sa dlhodobo pripravujú tanečníci Lukáš Csölley s Luciou Myslivečkovou.

14.03.2017 14:53
Lucia Myslivečková, Lukáš Csolley,... Foto: ,
Slovenský tanečný pár Lucia Myslivečková a Lukáš Csölley.
debata

Partnerka si počas tréningu poranila rameno a podľa vyjadrení lekárov ju čaká operácia. „Dostali sme nález od lekára talianskeho zväzu a už sme našich tanečníkov odhlásili zo svetového šampionátu. Lucia mala už dlhší čas problémy s ramenom, v poslednom čase jej vyskakovalo dosť často. Teraz to vyskočilo opäť a má to veľmi bolestivé. Podľa lekára je situácia taká vážna, že je potrebné rameno fixovať a s chirurgom konzultovať operáciu,“ cituje prezidentku Slo­venského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíkovú web kraso.sk.

Podľa Lukáša Csölleya chce jeho partnerka podstúpiť zákrok čo najskôr: „Lekári sa zhodli, že operácia je nutná a bude najlepším riešením pre budúcu sezónu. Veríme v to, že rehabilitácia bude úspešná a nastávajúca sezóna pôjde dobre.“ Lucie Myslivečková by sa chcela dať do poriadku do mája, aby mohli spolu s Lukášom začať naplno trénovať a pripraviť sa na doplnkovú olympijskú kvalifikáciu. Tá je naplánovaná na september do nemeckého Oberstdorfu.

„Tam si vybojujú olympijskú miestenku zástupcovia krajín, ktoré nezískali miestenku na majstrovstvách sveta. V hre budú spolu štyri miesta pre štyri rôzne štáty. Je to smutná správa, pretože Lukáš s Luciou boli našim želiezkom v ohni aj na MS. Veríme, že sa Lucka vylieči. Aj v náročnom období majú obaja našu plnú podporu,“ poznamenala pre oficiálny web SKrZ Babušíková.

Šampionát v Helsinkách mal byť pre Lukáša Csölleya s Luciou Myslivečkovou vyvrcholením prvej spoločnej sezóny. Odštartovali ju na prelome septembra a októbra na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave ôsmym miestom, na inom podujatí Challenger Series v poľskej Varšave skončili tretí.

Pridali aj ôsmu pozíciu vo francúzskom Nice, v novembri dokonca vyhrali Volvo Cup v lotyšskej Rige. V decembri ovládli národný šampionát, koncom januára na majstrovstvách Európy obsadili 16. priečku. Slovenskí tanečníci bez problémov splnili limity Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) potrebné pre štart na MS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Csölley #Lucie Myslivečková