Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfka RUSADA končí. Mutko poprel, že za to môžu jej vyjadrenia o dopingu

Anna Anceliovičová už nie je generálnou riaditeľkou Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA). Vo funkcii bola od decembra 2015.

07.03.2017 16:39
debata

Informáciu o konci jej pôsobenia priniesla agentúra R-Sport s odvolaním sa na šéfa Ruského paralympijského výboru (PKR) a člena nezávislej celonárodnej antidopingovej komisie Vladimira Lukina. Dozorná rada vyberie nástupcu najneskôr vo štvrtok 9. marca.

Vicepremiér Vitalij Mutko takisto podľa R-Sport poprel, že by dôvodom na zloženie postu boli vlaňajšie vyjadrenia Anceliovičovej pre New York Times o inštituciona­lizovanom dopingu v krajine. Vtedajšia šéfka RUSADA v rozpore s jednotne odmietavým postojom činovníkov k obvineniam pripustila, že štátne orgány akceptovali, riadili a kryli systém podvodov aj so zapojením Federálnej bezpečnostnej služby, ktorej príslušníci okrem iného mali v agende manipulácie so vzorkami vrátane ZOH 2014 v Soči.

Anceliovičová neskôr vyhlásila, že jej tvrdenia vytrhli v NYT z kontextu. Podľa Mutka odstúpila, lebo si uvedomila, že nespĺňa podmienky výberového konania na nového generálneho riaditeľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Mutko #RUSADA #Anna Anceliovičová