Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Získa Celler tretí titul squashového šampióna v rade?

Od stredy do nedele bude bratislavské squashové centrum Imet dejiskom 21. majstrovstiev Slovenska v squashi mužov, žien a juniorov. V hlavných kategóriách obhajujú tituly národných šampiónov Miroslav Celler a Andrea Malinová.

07.03.2017 10:44
Marek Maník, Miroslav Celler Foto:
V minuloročnom dramatickom finále napokon porazil Miroslav Celler Mareka Maníka 3:2 na sety.
debata

V kategórii mužov si priamy postup zabezpečilo prvých 28 hráčov podľa platného rebríčka Slovenskej squashovej asociácie (SSQA) a ďalší štyria hráči si vybojujú štart na národnom šampionáte v stredajšej kvalifikácii.

Najväčším favoritom je Tomáš Tóth (IMET Bratislava), ktorý túto sezónu zvíťazil na väčšine najsilnejších turnajov, zatiaľ však má na konte iba jediný triumf na MSR z roku 2010. Jeho hlavnými konkurentmi budú oddielový kolega a päťnásobný majster Slovenska Marek Maník spolu s obhajcom titulu z posledných dvoch ročníkov Miroslavom Cellerom (Master Squash Crew).

Do širšieho okruhu favoritov patria aj reprezentanti nastupujúcej generácie Matej Hrnčirík, Šimon Maťas a Dávid Kubíček (všetci IMET Bratislava) spolu s Petrom Kviečinským, ktorý sa v dôsledku zdravotných problémov squashu venuje menej, ale stále sa s ním musí rátať.

Ženy s jasnou favoritkou

Pri neprítomnosti najlepšej slovenskej squashistky Lindy Hrúzikovej (1.SSK Bratislava) a nedoliečenému zraneniu Lucie Eckerovej (Fajn Bratislava) má ženská súťaž jasnú favoritku v podobe Andrey Malinovej(1.SSK Bratislava), ktorá by podľa papierových predpokladov mala obhájiť minuloročné prvenstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #squash #Tomáš Tóth #Marek Maník #Miroslav Celler