Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Snežný volejbal na ZOH? Je v pláne

Snežný volejbal sa postupne stáva čoraz populárnejším a predstavitelia Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) dúfajú, že sa tento šport v budúcnosti objaví aj v programe zimných olympijských hier.

25.02.2017 10:02
Snežný volejbal Foto: ,
Snežný volejbal.
debata

„Naším hlavným posolstvom je, aby sa volejbal postupne stal rodinným športom číslo jeden na celom svete. Snežný volejbal do tohto plánu dokonale zapadá,“ vyhlásil generálny riaditeľ FIVB Fábio Azevedo. Verí, že snežný volejbal bude pre ZOH rovnako atraktívny ako plážový pre letné hry. Uvedomuje si však, že FIVB čaká ešte veľa práce.

Podľa Azeveda je reálne zorganizovanie majstrovstiev sveta v roku 2019 a zaradenie tohto odvetvia na mládežnícku olympiádu vo švajčiarskom Lausanne v roku 2020. „Chceme robiť krok za krokom. Myslím si, že ZOH 2026 by už mohli zahŕňať aj snežný volejbal,“ dodal Azevedo.

Ak by sa túto víziu podarilo naplniť, volejbal by sa stal prvým športom, ktorý by mal zastúpenie v oboch verziách OH. Existuje síce ľadový a pozemný hokej, majú však úplne odlišné pravidlá. Plážový a snežný volejbal sú takmer identické športy.

„V podstate je rozdiel iba v povrchu. Horšie to majú akurát roztlieskavačky. Namiesto bikín si musia obliecť teplejšie veci,“ povedal Martin Kaswurm z organizácie riadiacej CEV European Tour 2017 v snežnom volejbale.

debata chyba
Viac na túto tému: #snežný volejbal