Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drouin a Kynard sú na Slovensku, BBL je viac ako Super Bowl

Dve mužské hviezdy Banskobystrickej latky nevedia, na čo v tejto fáze prípravy majú, ale chcú vyhrať.

06.02.2017 12:31
Derek Drouin, Erik Kynard Foto: ,
Američan Erik Kynard a Derek Drouin.
debata

Dva dni pred 23. ročníkom výškarského mítingu Banskobystrická latka pricestovali do Bratislavy z Washingtonu cez Viedeň dve najväčšie mužské hviezdy podujatia – úradujúci olympijský víťaz Derek Drouin z Kanady a Američan Erik Kynard. Pre oboch to bude v stredu v Banskej Bystrici premiérový halový štart v roku 2017.

„Nemám zatiaľ veľké očakávania a ani netuším, v akej som forme. Halové preteky vnímam ako spestrenie dlhej zimnej prípravy. Skákať som začal len pred niekoľkými týždňami. Hoci Banskobystrickú latku beriem iba ako test, chcel by som zabojovať o prvenstvo,“ povedal 26-ročný Kanaďan a prezradil, že skákať bude na jednu z pesničiek populárneho Američana Bruna Marsa. Úspech v Riu de Janeiro mu priniesol slávu aj v meste jeho súčasného bydliska. V ontárijskej Corunne po ňom pomenovali ulicu Derek Druin Drive.

Strieborný z londýnskej olympiády Erik Kynard si zatiaľ ešte hudobný sprievod nezvolil, ale cieľ má podobný ako jeho o čosi známejší súper: „Dokážem sa vyhecovať aj sám, ale s pomocou divákov to bude ešte lepšie. Som realista, preto si netrúfam odhadovať, čo je v mojich silách. Samozrejme, rád by som predviedol čo najlepší výkon.“

Spolu s Drouinom a Kynardom priletela aj Kanaďanka Alyx Treasureová a olympijského šampióna sprevádza tiež tréner Jeff Huntoon.

Kynard a Drouin sa doposiaľ stretli na súťažiach 31-krát s bilanciou 18:13 pre Kanaďana. Ich banskobystrický súboj bude šiesty halový, no prvý v Európe. Aj v tejto bilancii je úspešnejší Drouin, vedie 3:2.

Obaja Severoameričania leteli do Európy práve v čase, keď USA zachvátila horúčka Super Bowlu, finále NFL v americkom futbale. Kanaďana Drouina houstonský zápas medzi New England Patriots a Atlanta Falcons príliš nevzrušoval, zato Kynard nezabudol pripomenúť, že cestou v takomto termíne len zvýraznil význam Banskobystrickej latky. „Víťazstvo Patriots ma neprekvapilo, zato priebeh áno,“ komentoval Kynard zápas, ktorý prvý raz v histórii Super Bowlu muselo rozhodnúť až predĺženie, keď tím okolo Toma Bradyho v záverečnej štvrtine vyrovnal nepriaznivý stav 19 bodmi.

Dvadsiaty tretí ročník Banskobystrickej latky bude v stredu 8. februára 2017 prvým podujatím 2. ročníka Medzinárodnej výškarskej tour. O celkových víťazoch a držiteľoch prémie 5000 USD sa rozhodne na druhom podujatí – Beskydskej laťke v Třinci v sobotu 11. februára. Výškarský míting pod Urpínom sa koná v rámci aktivít Banskej Bystrice ako Európskeho mesta športu v roku 2017. RTVS ponúkne priamy prenos na Dvojke od 18.30 h

debata chyba
Viac na túto tému: #Banskobystrická latka 2017 #Derek Drouin #Erik Kynard