Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt je zmierený s neúplnou olympijskou zbierkou

Jamajský šprintér Usain Bolt sa už zmieril so skutočnosťou, že príde o jednu zo svojich deviatich zlatých olympijských medailí a tým aj o svoju dokonalú zbierku zo štartov pod piatimi kruhmi.

01.02.2017 13:16
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt.
debata

Môže za to jeho krajan Nesta Carter, ktorý mal nepriaznivý výsledok opakovanej analýzy vzorky z OH 2008 v Pekingu, našli mu metylhexánamín. Bolt mu to napriek tomu nezazlieva. „Na začiatku som bol z toho sklamaný. Ale v živote sa stávajú aj takéto veci. Nie som smutný, čakám, či sa Nesta neodvolá. Uvidím, ako sa veci vyvinú. Medailu som však musel vrátiť,“ potvrdil Bolt v austrálskom Melbourne, kam pricestoval so svojím krajanom Asafom Powellom na miestnu ligovú súťaž družstiev Nitro Summer Athletics League.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) dodatočne diskvalifikoval pôvodne víťazné jamajské kvarteto na 4× 100 m. V pekinskom finále Carter rozbiehal štafetu, kolík odovzdával Michaelovi Fraterovi, Bolt bežal tretí úsek a Asafa Powell finišoval vo vtedajšom svetovom rekorde 37,10 s. Zlato Jamajky teraz pripadlo Trinidadu a Tobagu, na striebornú pozíciu sa posunuli Japonci a na bronzovú Brazílčania.

Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt po zavŕšení olympijského hetriku hľadá nové výzvy a jednu z nich našiel v Austrálii, kde sa predstaví aj tretí člen pekinskej štafety Frater. Každý z ôsmich tímov súťaže bude pozostávať z 24 atlétov s rovnakým zastúpením mužov a žien. Súťažiť budú šprintéri, vytrvalci aj atléti z technických disciplín, ale diváci uvidia tiež netradičné fúzie viacerých odvetví, nebudú chýbať štafety a telesne hendikepovaní športovci. Organizátori z Athletics Australia pripravili tri podujatia, všetky sa budú konať na Lakeside Stadium v Melbourne: v sobotu 4. februára, vo štvrtok 9. februára a finále v sobotu 11. februára. Jamajská akvizícia bude viesť hviezdny tím „Bolt All-Stars“.

Bolt plánuje účasť na tohtoročných majstrovstvách sveta v Londýne, po nich by mal odísť zo scény. Nevylúčil však návrat na hrách Commonwealthu 2018 v austrálskom Gold Coast.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Nesta Carter