Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SLA: Nik vo svete nemá problém. Jedine Zuzulová, Vlhová a Žampovci

O možných sankciách, akými by bolo pozastavenie účasti v pretekoch Svetového pohára, sa v stanovisku SLA nepíše. Agentúre SITA ho poskytol Ivan Rudolf z P. R. oddelenia SLA.

27.12.2016 15:10
Františšek Repka Foto: ,
Prezident Slovenskej lyžžiarskej asociácie Františšek Repka.
debata (100)

Faktom je, že deň pred Vianocami dostali Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová aj Adam a Andreas Žampovci email od generálneho sekretára SLA, v ktorom ich vyzýva k urýchlenému podpisu štatútu reprezentanta do 27. decembra.

„Nepodpísanie Štatútu reprezentanta povedie k neprihláseniu tohto reprezentanta na súťaže FIS a jeho odhlásenie zo všetkých podujatí FIS, na ktoré je momentálne priebežne prihlásený až do momentu, kým nebude podpísaný Štatút reprezentanta týmto športovcom vrátane príloh tohto dokumentu,“ píše sa v časti emailu, ktorý zverejnila Velez-Zuzulová na svojom facebookovom konte.

„Od našich reprezentantov nepožadujeme nič viac a nič menej, ako nám ukladá reglement FIS. Dodržujú ho všetci pretekári a lyžiarske zväzy v Amerike, Rakúsku, Nemecku, Taliansku, Slovinsku a musíme ho rešpektovať aj my. Dodnes ho podpísala drvivá väčšina členov SLA. Napríklad snoubordistka Klaudia Medlová priletela z Ameriky deň pred Vianocami a nemala s tým žiaden problém. Rovnako ako akrobatka Zuzka Stromková alebo bežkyňa na lyžiach Alena Procházková a ďalší,“ znie stanovisko SLA a jeho prezidenta F. Repku.

„Jediní, ktorí nechcú podpísať štatút reprezentanta, sú Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová a Žampovci. Hoci sa takýto štatút podpisuje každý jeden rok, sme ochotní pre časovú zaneprázdnenosť vyjsť týmto reprezentantom v ústrety, sadnúť si s nimi po Svetovom pohári vo Flachau (po 10. 1. 2017 – pozn. SITA) a vysvetliť, čo im nie je jasné, resp. to, s čím majú problém,“ dodal.

Prezident SLA si myslí, že hystéria, ktorá vznikla okolo aktuálneho sporu SLA verzus alpskí lyžiari, je zbytočná. „Nerozumiem tejto hystérii. Nejde o nič iné, ako rešpektovanie toho, čo od každého lyžiarskeho zväzu na svete, a teda aj od SLA vyžaduje medzinárodná lyžiarska federácia (FIS). Toto nie je môj výmysel, ani výmysel SLA, ale je to presný preklad nariadenia FIS, ktoré v rovnakom znení musíme rešpektovať, či sa nám to páči alebo nie. Z môjho pohľadu ide o formalitu, akurát z toho niekto cielene robí búrku v mori,“ dodal Repka vo vyhlásení SLA.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #František Repka #Slovenská lyžiarska asociácia