Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Erik Vlček: Dobre mi padlo vidieť, aká je na mňa dcérka pyšná

Od striebornej finálovej jazdy na olympijských hrách v Riu sedel v lodi len raz. So staršou dcérou Larou. Po zaslúženom oddychu by si Erik Vlček (34) už rád išiel zapádlovať, no zima a častý dážď sú proti.

16.10.2016 10:30
Erik Vlček Foto: ,
Erik Vlček.
debata

„Snažím sa venovať maximum času manželke a dcérkam Lare a Sáre. Vynahradiť im, že až do augusta som s nimi bol len veľmi málo. Aj preto vynechávam tradičné jesenné sústredenie v USA,“ tvrdí trojnásobný medailista spod piatich kruhov. Ostatný kov – striebro v Riu vylovil na obľúbenom kilometri v štvorkajaku s Denisom Myšákom, Jurajom Tarrom a Tiborom Linkom.

Olympijskí medailisti majú po návrate na Slovensko tradične veľa spoločenských povinností. Stihli ste si už popri nich aj oddýchnuť?
Ale áno. Práve tento týždeň sme boli s Ďurim a Tibim v kúpeľoch v Piešťanoch. Je to už naše osvedčené miesto v príjemnom prostredí. Páči sa nám tam. Užili sme si regeneráciu a voľno. Od budúceho týždňa sa začneme pomaly aktívne hýbať a trénovať.

Akcie súvisiace s úspechom na OH sú už za vami?
Ani nie. Stále by sme mohli ísť každý týždeň na nejakú. Pozvaní je stále dosť. Chvalabohu! Tešíme sa, že nás volajú na rôzne besedy. Užívame si to, len si to treba dobre zadeliť a naplánovať.

Ktoré privítanie či akcia boli pre vás najemotívnejšie?
Prvá doma v Komárne. Je to stále veľmi čerstvé i emotívne. Prišlo veľa ľudí – fanúšikov i našich známych. Určite to bolo práve tam najkrajšie.

Ako reagovali na striebornú medailu dcérky?
Mladšia si to ešte až tak neuvedomuje, staršia už áno. Bola veľmi zlatá. Chcela, aby som ju každý deň ráno odprevadil do školy. Tešila sa, keď ma každý zastavoval a gratuloval mi (smiech). Páčilo sa jej to. Videl som, že je na mňa pyšná. Dobre mi to padlo. Našťastie, medailu som so sebou nosiť nemusel.

Začiatkom novembra odcestujú Tarr s Myšákom na sústredenie do USA, Linka sa vyberie do Talianska. Vy ostávate doma. Prečo?
Tento rok som si zvolil trochu dlhší oddych. Nepôjdem na jesenné sústredenie, ostanem doma. Manželka aj dcérky majú radosť.

Odsúhlasil vám to tréner Peter Likér?
Boli sme vopred dohodnutí, že ak na olympiáde dosiahneme dobrý výsledok, tak s najväčšou pravdepodobnosťou jesenné sústredenie vynechám. Nebude to prvý raz. Rovnaké to bolo aj po olympiáde v Pekingu pred ôsmimi rokmi. Bez Ďura to nejako vydržím. Veď sme spolu stále. Musíme si od seba aj trošku oddýchnuť (smiech). Budem im aj trochu závidieť, ale lepšie mi tentoraz bude doma.

Ako si užívate možnosť tráviť konečne viac času s najbližšími?
Mrzí ma len to, že nie je až také dobré počasie. Predošlé tri roky bola veľmi pekná jeseň a teraz je taká všelijaká. Obmedzuje ma to. Nemôžem zájsť kedykoľvek na bicykel a podobne. No s rodinou sa chystáme ešte na nejakých päť dní na výlet do Terchovej a plánujeme aj nejaké víkendové wellness pobyty. Chcem najbližším vynahradiť, že som bol s nimi až do augusta len veľmi málo.

Stihli ste aj nejakú dovolenku pri mori?
Nie. Už sa musíme prispôsobovať aj škole. Keď sa mi skončila sezóna, začal sa školský rok. Mladšia dcérka zase nastúpila do škôlky. Nechceli sme, aby mali dievčatá v úvode niečo vymeškané. No počas jedného predĺženého víkendu sme stihli skočiť na štyri do Chorvátska. Vychytili sme aj relatívne dobré počasie. Bolo krátko, ale dobre.

Začali ste sa už pripravovať na budúcu sezónu?
Začnem od budúceho týždňa, ale len veľmi zľahka. Prvé dva týždne raz denne. Trošku prebrať telo. Postupne to budem zvyšovať. Ešte však nemám presný tréningový plán.

Pôjdete aj na vodu?
Už by ma to aj lákalo, keby bolo dobré počasie. V tejto zime a daždi však v žiadnom prípade nie.

Strieborná radosť v Riu. Denis Myšák, Erik... Foto: SITA, Martin Medňanský
Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka Strieborná radosť v Riu. Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka v cieli finále K4.

Od olympiády ste neboli ani raz?
Vôbec. Vlastne raz som bol. So staršou dcérkou v dvojkajaku. Bolo to fajn. Má talent po otcovi (smiech). Páčilo sa jej.

Tréner Likér prijal ponuku viesť trojnásobnú maďarskú olympijskú víťazku Gabriellu Szabóovú. Ako ste prijali túto informáciu?
Bola to ponuka, aká sa neodmieta. Úplne rozumiem tomu, ako sa Peťo rozhodol. Myslím si, že náš vzťah a spoluprácu by to nemalo nijako ovplyvniť. Nemám s jeho rozhodnutím žiaden problém. Hovoril nám o tom dopredu, aby sme sa to nedozvedeli od niekoho iného. Preberali sme to. Sme pripravení pokračovať v našej spolupráci ako doteraz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček