Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putalová vyhrala beh v lodičkách. Úspech chce aj z ME

Odvážne slová sympatickej štvorstovkárky, ktorej beh pod strechou veľmi svedčí.

11.10.2016 16:00
Iveta Putalová Foto: ,
Iveta Putalová.
debata

Slovenská reprezentantka v behu na 400 metrov Iveta Putalová má za sebou ďalšiu solídnu sezónu. V marci skončila na halových majstrovstvách sveta v Portlande šiesta, na júlových ME v Amsterdame sa dostala do semifinále a na letnej olympiáde v Riu si odbila premiéru pod piatimi kruhmi.

„V Portlande som dosiahla úspech, ktorý presiahol moje očakávania. Pred štartom som si hovorila, že maximom bude semifinále. Nečakala som, že sa dostanem ešte ďalej a nakoniec obsadím šiestu priečku. S týmto výsledkom som bola nadmieru spokojná,“ vraví zverenkyňa trénera Marcela Lopuchovského.

So sezónou je 28-ročná rodáčka z Bratislavy a členka miestneho klubu Hraj na tie nohy viac-menej spokojná.

„Vydarená halová časť ročníka negatívne ovplvnila tú letnú. Mala som problémy so zubami, išla som bez prestávky a oddychu. To sa podpísalo pod moje ďalšie pokračovanie i výsledky pod holým nebom. Debutovala som však na olympiáde v Riu, čo je pre mňa hodnotná skúsenosť,“ vysvetľuje. Putalovej sa v hale darí. Pred úspechom v Portlande obsadila na HME 2015 v Prahe vynikajúcu štvrtú priečku. Tieto výsledky by chcela v marci na ďalšom kontinentálnom šampionáte ešte vylepšiť a konečne dosiahnuť pódiové umiestnenie.

„Budúci rok mám v hale veľké ambície. V Belehrade sa chcem pokúsiť o medailu. Verím, že sa mi to podarí a konečne budem mať v zbierke cenný kov aj z vrcholového podujatia.“ V auguste sa uskutočnia MS v Londýne, na ktorých by nemala chýbať.

„Rada by som sa predstavila aj tam. Je to jeden z vrcholov sezóny. Budem musieť splniť limit, ktorý by mal byť na úrovni olympijského z Ria. Uvidíme, či sa mi to podarí,“ ozrejmila Putalová, ktorá zakončila sezónu veľmi netradičnou disciplínou.

„Vyhrala som beh v lodičkách na 140 metrov. Zvládla som to za 21 sekúnd, čo je na lodičky slušný čas. Bolo to spestrenie a zábavné ukončenie sezóny,“ dodáva s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Iveta Putalová