Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia medaila pre Slovensko. Cyklista Jozef Metelka vybojoval striebro

Slovenský cyklista Jozef Metelka vybojoval pre Slovensko ďalšiu medailu na Hrách XV. paralympiády v brazílskom Riu de Janeiro. Tridsaťročný rodák z Piešťan na kilometri s pevným štartom na Olympijskom velodróme získal striebornú medailu. Nad jeho sily bol iba favorizovaný Brit Jody Cundy.

09.09.2016 22:48
Jozef Metelka Foto: ,
Jozef Metelka.
debata (4)

Stolní tenisti zaznamenali v piatok striedavé úspechy. V kategórii TT2 bez problémov postúpil do vyraďovacích bojov Ján Riapoš, ktorý si v základnej C-skupine pripísal aj druhé víťazstvo. Po štvrtkovom hladkom triumfe nad Brazílčanom Guilhermem Marciaom da Costom na neho v piatok nestačil ani Kim Kjung-mook z Kórejskej republiky.

„Začiatok turnaja je komplikovaný. Sú to však veľmi dôležité zápasy pre ďalšie pokračovanie. Som rád, že sa mi podarilo postúpiť zo skupiny, čo je prvý predpoklad úspešného celkového výsledku. Prvé miesto v skupine je bonus, pretože žreb mi do skupiny prisúdil súpera z londýnskeho finále,“ povedal po piatkovom súboji Ján Riapoš a pokračoval:

„Kórejčan je najnepríjemnejší hlavne v hernej taktike. Na forhende má ‚nalepený‘ trávový poťah a na bekhende je veľmi rýchly. Mne pomohlo, že som za ostatné dva roky kompletne prestaval svoj herný štýl s cieľom uspieť v Riu a táto taktika mi vychádza.“

Martin Ludrovský si pripísal jednu prehru aj jedno víťazstvo, Rastislav Revúcky sa so singlovou súťažou rozlúčil druhou prehrou v skupine. Peter Mihálik predpoludním prehral s reprezentantom Kórejskej republiky a večer ho čaká zápas proti Poliakovi Zylkovi. Okrem Mihálika v piatok ešte nastúpia na svoje druhé zápasy v skupine aj Miroslav Jambor a Richard Csejtey, obaja v prvých dueloch prehrali.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Metelka