Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pupiš: Potešili Kučera, Lomnický a štvorstovkárska štafeta

Jedno piate, dve siedme a tri desiate miesta. S týmto vysvedčením pricestovala v pondelok do Bratislavy slovenská reprezentácia z atletických majstrovstiev Európy v Amsterdame.

11.07.2016 18:00
Martin Pupiš Foto: ,
Šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš.
debata

Cieľ, ktorý pred kontinentálnym šampionátom deklaroval šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš, jeho zverenci nesplnili.

„Šampionát hodnotím prevažne pozitívne, aj keď mi chýbala čerešnička na torte – medaila. Cieľ skončiť trikrát do šiesteho miesta sme síce nesplnili, ale máme piate a dve siedme priečky, čo nie je od našich predšampionátových ambícií ďaleko. Mali sme jedenásť pretekárov, ktorí postúpili z kvalifikácie či rozbehov ďalej, čo je dobrý signál,“ konštatoval Pupiš.

Kto ho najviac potešil a naopak, od koho očakával viac? „Najväčšími pozitívami sú Martin Kučera a ženská štafeta na 4×400 metrov. Nemožno opomenúť ani Marcela Lomnického, pre ktorého je piate miesto najlepšie umiestnenie na európskom seniorskom šampionáte v kariére. Osobne som čakal viac od Patrika Žeňúcha v oštepe, ktorý bol pre mňa najväčším sklamaním. Škoda aj troch neplatných pokusov kladivára Libora Charfreitaga,“ zhodnotil 37-ročný kouč počínanie Slovákov.

Bývalý chodec na 20 aj 50 kilometrov si v Amsterdame všimol zaujímavé pozitívum. „Veľmi dobre sa prezentovali aj naši šprintéri. Máme v nich veľký potenciál, urobili veľký progres. Ján Volko sa v ťažkej konkurencii nestratil, podobne ako Iveta Putalová či Alexandra Bezeková. Je vidieť, že šprintérski tréneri robia výbornú prácu. Vďaka tomu sa na Slovensku nemusíme báť o najrýchlejšiu disciplínu. S odstupom času sa vďaka tomu môžeme stať veľmi silnou európskou štafetovou krajinou.“

Pupiš priznal, že holandská metropola zvládla organizáciu ME na výbornú. „Diváci mohli vidieť skvelé výkony napríklad v mužskom kladive, kde zvíťazil suverén Fajdek. Divácky atraktívne a strhujúce boli aj šprintérske finále mužov aj žien. Holandsko je krajina, kde má atletika svoje miesto a podľa toho šampionát aj vyzeral. Bolo to podujatie na špičkovej úrovni,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Martin Pupiš #ME 2016 v atletike