Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Je to na nás. Hovorme dopingu nie

Týmito slovami sa kvarteto úspešných slovenských reprezentantov prihovára mladým športovcom v novej kampani Antidopingovej agentúry Slovenskej republiky.

27.06.2016 18:54
debata

V spoločnosti viacerých osobností slovenských športových organizácií, plavca Richarda Nagya, atlétky Michaely Peškovej a lukostrelkyne Alexandry Longovej o tom na pondelkovej tlačovej konferencii informovala riaditeľka ADA Žaneta Csáderová.

V jej úvode prezentovali prítomným krátke video s hlavnou postavou Mr. Dopom, ktorý všemnožnými prostriedkami pomáha svojim zverencom. V jeho závere ambasádori projektu Danka Barteková, Peter Gelle, Matej Tóth a Peter Sagan vyrieknu najdôležitejšie posolstvo celého videa aj novej kampane: „Je to na tebe. Povedz dopingu nie.“

„Doping je nehmatateľným pojmom. Veľa ľudí si nevie presne predstaviť, čo sa za ním skrýva. Či už je to branie tabletiek, injekcie alebo podvádzanie pri dopingovej kontrole. Preto sme sa v kampani rozhodli použiť konkrétnu tvár Mr. Dopa, čím naše posolstvo získava na sile,“ povedala.

Vo videu a aj reklamných letákoch sa hlavná postava prezentuje heslom „čo som ti dal, to mi raz vrátiš.“ „Celá kampaň smeruje najmä na výchovu a prevenciu mladých proti dopingu. Ten im síce môže pomôcť získať nejaké úspechy, no neskôr môže zničiť ich zdravie, vybudované renomé aj celý život,“ vysvetlila.

Vicemajster Európy z tohto roku plavec Richard Nagy túto kampaň víta. „Nechápem, prečo si niekto zničí svoju kariéru v milovanom športe podvádzaním. Rád by som podporil tento projekt. Mám rád čistý šport a tento nápad pomôže v boji proti dopingu,“ vyhlásil.

Nová antidopingová kampaň sa rozbehne 1. júla prostredníctvom reklamných spotov a sociálnych sietí. ADA v olympijskom roku chce, aby osveta pokračovala aj naďalej prostredníctvom odborných konferencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy #Michaela Pešková #Antidopingová agentúra Slovenskej republiky #Alexandra Longová