Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jakubík: Verili sme v cenný kov, ale zlato sme nečakali

Dve medaily štvorkajaka Myšák, Vlček, Tarr a Linka sa možno nečakali, no o oveľa väčšie prekvapenie na európskom šampionáte sa postarali Martin Jankovec s Gáborom Jakubíkom. Dvojica, ktorá sa dala dokopy vlastne až v aktuálnej sezóne, si na 500 m trati vybojovala senzačné zlato.

26.06.2016 21:20
Gábor Jakubík Foto: ,
Gábor Jakubík.
debata

„Príjemné prekvapenie! Veľmi sa teším. Na medailu som si veril, ale že to bude zlato som veru nečakal. V rozjazde sme mali dobrý čas, ale ešte lepšie to bolo pocitovo. Finálová jazda bola výborná. Vyhrali sme systémom štart-cieľ najmä vďaka ideálnemu štartu. Ani som nevnímal, ako na tom sme. Len som si všimol, že tí, čo boli tesne vedľa nás, zaostali,“ priblížil Jakubík, ktorý doteraz zbieral úspechy ako člen štvorkajaka (Krajčovič, Michálek, Jakubík, Demin).

„S Maťom sme to skúsili v novembri v Seville. Počas zimnej prípravy sme trénovali každý zvlášť a od marca sme sa definitívne dali dokopy. Od začiatku som mal dobrý pocit, že by to mohlo fungovať. Maťo má dobrú techniku, rýchlo som si na neho zvykol,“ vysvetľuje 26-ročný Šamorínčan.

V štvorkajaku zbieral s bývalými parťákmi medaily na juniorských ME aj MS a pred dvoma rokmi získali aj bronz na seniorských ME. Je zlato v K2 na 500 m cennejšie?

„Zlato je zlato! Či je to olympijská alebo neolympijská disciplína, nie je teraz podstatné. Keď vyhráš, je to vždy čosi výnimočné. Preto to asi aj bude môj doteraz najväčší úspech,“ tvrdí Jakubík a k budúcnosti kádvojky s Jankovcom dodáva: „Medzinárodná sezóna sa teraz pre nás skončila. Nad budúcnosťou sme ešte nerozmýšali. Najprv si to chceme užiť, potom uvidíme, čo bude.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Gábor Jakubík #Martin Jankovec