Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa nevzdávajú. Budúci týždeň podajú hromadnú žalobu na IIAF

Ruskí atléti podajú budúci týždeň na medzinárodnú arbitráž CAS hromadnú žalobu proti rozhodnutiu IAAF, ktorá potvrdila ich vylúčenie z olympijských hier kvôli rozsiahlemu dopingu v krajine.

23.06.2016 19:16
debata (72)

V Riu de Janeiro môžu podľa IAAF súťažiť len jednotlivci, ktorí preukážu svoju bezúhonnosť čistými testami zo zahraničia. To sa ale v Rusku žijúcim športovcom nepáči.

„Podáme hromadnú žalobu, možno ale padne aj niekoľko individuálnych žalôb,“ povedal agentúre TASS generálny sekretár ruského atletického zväzu Michail Butov. „Dali sme dohromady skupinu právnikov, s ktorými budeme spolupracovať,“ dodal. Správy ruských médií, že je medzi nimi aj vyhlásený britský špecialista na športové právo Mike Morgan, sa ale nepotvrdili.

Kvôli systematickému dopingu v Rusku vylúčila IAAF vlani v novembri ruský zväz zo všetkých medzinárodných súťaží a minulý týždeň Rada IAAF trest potvrdila. Na olympijské hry pustia len preukázateľne čistých športovcov, ktorí žijú mimo Ruska a absolvujú pravidelné dopingové kontroly mimo svojej vlasti. Pretože ale také podmienky spĺňa iba minimum z nich, plánujú Rusi rozhodnutie napadnúť na CAS.

72 debata chyba