Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pľuščenko do Bratislavy, možno príde aj Sabovčík

Po januárových majstrovstvách Európy sa v roku 2016 dočká Slovensko ďalšieho veľkého krasokorčuliarskeho podujatia.

08.06.2016 12:17
Jevgenij Pľuščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko.
debata

V závere novembra do Bratislavy zavíta známa šou „Kings on Ice – Králi ľadu“, ktorej hlavnými hviezdami budú ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko a hudobný skladateľ či huslista Edvin Marton. Účasť na tomto podujatí, ktoré sa 29. novembra 2016 uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, už potvrdili aj olympijská víťazka zo Soči 2014 Adelina Sotnikovová, niekdajší majstri Európy Brian Joubert, Tomáš Verner či Florent Amodio, v hre je aj návrat Jozefa Sabovčíka na domáci ľad. „Naozaj mám veľkú radosť, že sa v rámci šou Kings on Ice môžem opäť stretnúť so slovenským publikom. Na Slovensku som korčuľoval niekoľkokrát, v januári som si užil kontinentálny šampionát, ktorý potvrdil, že záujem fanúšikov o krasokorčuľovanie je tu naozaj veľký,“ poznamenal český reprezentant Tomáš Verner, majster Európy z roku 2008 a pokračoval: „Dovolím si povedať, že ide o najlepšiu krasokorčuliarsku šou v Európe, rovnať sa s nimi môžu iba akcie v Japonsku či Kórejskej republike.“

Podujatie „Kings on Ice – Králi ľadu“ ponúka úplne ojedinelé spojenie divadla, humoru a akrobatických kúskov. „V rámci jednej ľadovej šou si diváci vychutnajú umenie približne dvadsiatich krasokorčuliarov, ktorým kraľuje štvornásobný olympijský medailista Jevgenij Pľuščenko a jeho exkluzívny hudobný sprievod – huslista Edvin Marton,“ informuje Zuzana Habodászová zo spoločnosti XL promotion, ktorá spoluorganizuje akciu na Slovensku. Svetoznámy huslista sprevádza hviezdy ľadu na vzácnych „stradivárkach“ typu Antonio z roku 1697. Tie hudobníkovi doživotne zapožičala Švajčiarska banka a sú poistené na 6 miliónov eur. Marton odohrá desať skladieb zo svojho nového CD či upravené hity od skupín Metallica a Queen. S Jevgenijom Pľuščenkom taktiež pripravuje aj špeciálne číslo určené bratislavskému publiku.

Šou mala premiéru v roku 2006 v Rusku. "Krasokorčuliari absolvujú ročne približne 30 vystúpení a doteraz navštívili mnoho krajín. Nechýbali akcie v Číne, Japonsku, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku, Nemecku, Estónsku, Lotyšsku, Taliansku, Poľsku a ďalších krajinách,“ povedala Jana Tuhá z SPR media, ktorá sa taktiež podieľa na organizácii spomenutého podujatia. V uplynulých rokoch krasokorčuliarskym esám tlieskalo viac ako 1,5 milióna divákov. Vlani si šou pripísala na konto dokonca aj návštevnícky rekord, na futbalovom štadióne vo Varšave bolo približne 22-tisíc priaznivcov.

Veľkým „ťahákom“ podujatia by mohla byť účasť jedného z najlepších slovenských krasokorčuliarov Jozefa Sabovčíka, organizátori podujatia stále rokujú o jeho možnom štarte. Dvojnásobný majster Európy a bronzový medailista zo ZOH 1984 v Sarajeve bol „kráľom“ exhibície na tohtoročných ME v Bratislave. Po operácii kolena by tak opäť mohol vykorčuľovať na „domáci“ ľad.

Vstupné na akciu určili organizátori v rozpätí 39 až 59 eur a lístky je možné zabezpečiť si prostredníctvom viacerých internetových portálov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jevgenij Pľuščenko #Jozef Sabovčík #Kings on Ice - Králi ľadu