Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pupiš: Potešili Lomnický, Hrašnová, Štuková a štafety žien

Šéftrénerovi Slovenského atletického zväzu Martinovi Pupišovi navodila husiu kožu skôr atmosféra na tribúnach šamorínskeho štadióna ako výkony domácich atlétov.

06.06.2016 21:20
Martin Pupiš Foto: ,
Martin Pupiš.
debata

Obnovený míting Pravda-Televízia-Slovnaft potešil. Kvalitným obsadením, výbornou kulisou aj niekoľkými zaujímavými výkonmi. Podľa Pupiša naši atléti nesklamali, no ani príliš neoslnili.

„Péteska nebola z pohľadu výsledkov našich atlétov výnimočná. Najväčším úspechom je slovenský rekord v štafete na 4×100 metrov žien. Výborný výkon predviedli aj dievčatá na 4×400 m. Síce nedosiahli slovenský rekord, ale jednou nohou sa dostali na majstrovstvá Európy v Amsterdame. Potešil ma aj Marcel Lomnický. Je to borec, od ktorého už štandardne čakáme výkony na svetovej úrovni,“ vyhlásil.

Pupiš priznal, že od niektorých reprezentantov očakával viac. „Nedá sa povedať, že by ma ostatní vyslovene sklamali. Verím, že výškari Beer a Bubeník i oštepár Žeňúch potvrdia výkony, ktoré od nich očakávame. Je ešte mesiac do majstrovstiev Európy, majú dosť času na zlepšenie.“ Kto ho najpríjemnejšie prekvapil a potešil?

Míting Pravda - Televízia - Slovnaft v obrazoch Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Prví diváci na mítingu Pravda - Televízia -...

„Alexandra Štuková v behu na 800 m. Osobným rekordom ukázala, že má reálne predpoklady na boj o európsky limit v tejto disciplíne. Veľmi ma teší, že Martina Hrašnová hodila svoje osobné maximum. Síce to nie je žiaden supervýkon, ale opäť sa po zranení dostáva do progresu, čo je pred ME výborný signál,“ ozrejmil bronzový medailista v chôdzi na 10 km z ME 1997 v Ľubľane.

Netajil radosť z toho, že do Šamorína zavítali stovky divákov. „Na začiatku míttingu som mal husiu kožu. Toto som si želal. Je úžasné mať na Slovensku podujatie svetových parametrov. Obnovila sa obrovská tradícia. Počasie sa umúdrilo, akoby rešpektovalo, že robíme dobrú vec. Prišlo takmer plné hľadisko, čo je výborná správa pre atletiku u nás,“ povedal.

Od 6. do 10. júla sa v Amsterdame uskutoční európsky šampionát, v auguste sú olympijské hry. S akými ambíciami pôjdu Slováci na vrcholné podujatia?

„Základným cieľom je medaila z olympiády. To je absolútna priorita. Bol by som rád, keby sme na majstrovstvách Európy dosiahli tri umiestnenia do šiesteho miesta. Želiezkami na tieto priečky sú Lomnický, Hrašnová, sestry Velďákové, Hrivnák Klocová, Repčík či Bubeník.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Pupiš #míting P-T-S