Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Listopadová postúpila, Podmaníkovej rekord

O prvý slovenský postup z rozplavieb do ďalších bojov sa na majstrovstvách Európy v plávaní v dlhom bazéne v Londýne postarala v utorok Katarína Listopadová.

17.05.2016 14:10
Katarína Listopadová Foto:
Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová.
debata

Disciplínu 100 m voľný spôsob zvládla 23-ročná univerzálka za 55,52 s, a hoci ju klasifikovali až na 19. mieste, predpis o maximálne dvoch postupujúcich plavcoch z jednej krajiny ju posunul do semifinálovej šestnástky. Ďalšia Slovenka v akcii Miroslava Syllabová skončila v tejto disciplíne na 31. mieste (55,86) a Barbora Mišendová obsadila 57. pozíciu (56,96).

Slovenský rekord 1:09,61 min v rozplavbe nestačil Andrei Podmaníkovej na postup do semifinále prsiarskej stovky. Osemnásťročná Topoľčianka prekonala vlastné národné maximum 1:10,30 z vla­ňajšieho augustového Singapuru. Na prienik medzi šestnástku najlepších plavkýň kontinentu potrebovala byť ešte o 0,41 sekundy rýchlejšia. „Mala som trošku rešpekt, lebo to bola moja prvá disciplína na tomto šampionáte. Napokon všetko dobre dopadlo. Som perfekcionistka, takže vždy je čo zlepšovať. Mrzí ma dohmat, lebo ten bol naozaj strašný. Ináč som spokojná, bazén je perfektný a teším sa na ďalšie disciplíny,“ komentovala svoj výkon Podmaníková. Ďalšia Slovenka v tejto disciplíne Lucia Ledererová časom 1:15,66 skončila na chvoste 48-členného poradia.

Vytrvalcovi Richardovi Nagyovi vôbec nevyšla jeho obľúbená a najsilnejšia disciplína. Čas 15:16,17 min na 1500 m voľný spôsob je o vyše 12 sekúnd slabší než jeho národný rekord 15:04,03 z vl­aňajšieho svetového šampionátu v ruskej Kazani. „Netuším, čo sa stalo. Už keď som začal, tak som vedel, že je to pomalé. Cítil som sa, akoby som nemal natrénované, čo je, samozrejme, blbosť, keďže mám. Od úvodu do konca som to jednoducho pobabral,“ hodnotil bazénový maratón Nagy, ktorý napokon obsadil 18. priečku.

Jeho oddielový kolega z J&T Bratislava Pavol Jelenák skončil na 38. mieste v disciplíne 200 m polohové preteky a na 57. pozícii na 200 m voľný spôsob.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Katarína Listopadová #Andrea Podmaníková #ME v plávaní