Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstrom sveta v snookeri sa stal Brit Selby

Kým sa v Leicestri oslavovalo historické prvenstvo v najvyššej anglickej futbalovej súťaži, vyše sto kilometrov diaľnicou M1 na sever rodák zo spomenutého mesta a fanúšik City Mark Selby vybojoval svoj druhý titul majstra sveta v snookeri.

03.05.2016 21:00
mark selby, snooker, biliard Foto: ,
Brit Mark Shelby sa stal majstrom sveta v snookri.
debata

Tridsaťdvaročný (nar. 19. júna 1983) „Šašo z Leicestru“ v poslednom súboji svetového šampionátu, ktorý sa jubilejný štyridsiaty raz konal v sheffieldskom divadle Crucible, zdolal premiérového ázijského finalistu najvýznamnejšieho turnaja Tinga Ťün-chueja z Číny 18:14. Pred dvoma rokmi si s Ronniem O’Sullivanom poradil rovnakým pomerom.

Svetová jednotka Selby mesiac pred MS nehral z rodinných dôvodov. Napokon sa však stal deviatym viacnásobným majstrom sveta modernej éry písanej od roku 1969. S dvoma primátmi sa zaradil k legendárnemu Alexovi „Hurikánovi“ Higginsovi zo Severného Írska a stále aktívnemu Walesanovi Markovi Williamsovi.

„Je to fantastické, som naozaj šťastný. Svoj najlepší výkon som si schoval do finále,“ vravel Selby, do lóže sa usmial na manželku Vikki a okrem trofeje si odniesol aj dosiaľ najlukratívnejší snookerový šek – na 330 000 libier.

Prehľad viacnásobných majstrov sveta „modernej“ éry (od 1969): 7 – Stephen Hendery (Škót.)
6 – Steve Davis (Angl.), Ray Reardon (Wales)
5 – Ronnie O’Sullivan (Angl.)
4 – John Higgins (Škót.)
3 – John Spencer (Angl.)
2 – Alex Higgins (Sev. Ír.), Mark Williams (Wales), MARK SELBY (Angl.)

debata chyba
Viac na túto tému: #snooker #Mark Selby #Liecester City