Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Športovci, osobnosti i amatéri budú behať pre tých, ktorí nemôžu

V nedeľu 8. mája sa bežci v 33 krajinách spoja pre dobrú vec. V rovnakom čase budú súťažiť, prekonávať svoje limity, ale najmä pomáhať hendikepovaným ľudom.

05.04.2016 16:50
Filip Polc Foto:
Slovenský cyklista Filip Polc.
debata

Charitatívny beh Wings for Life World Run, ktorého plný výťažok je venovaný na výskum poranenia miechy, sa po tretí raz predstaví aj na Slovensku. Dejiskom bude Bratislava. Na štart sa súťažiaci vydajú spred obchodného centra Eurovea. Trať povedie do historického centra, cez Most SNP do Petržalky k vodnému dielu Gabčíkovo a odtiaľ späť do Bratislavy.

„Hlavnou myšlienkou celého podujatia je, že budeme behať pre tých, ktorí sa pohybovať nemôžu. Sú to unikátne preteky. Do cieľa nedobehnete vy, ale on príde za vami. Štart je naplánovaný na 13.00. Po pol hodine sa vydá za pretekármi stíhacie vozidlo, ktoré bude šoférovať niekoľkonásobný účastník Rely Dakar Ivan Jakeš. Toto auto predstavuje cieľovú čiaru. Keď vás dobehne, preteky sa pre vás končia,“ vysvetlil na včerajšej tlačovej besede organizátor Wings for Life World Run Slovensko Peter Pukalovič.

Organizátori očakávajú približne štyritisíc súťažiacich. Medzi nimi sa predstavia aj známe slovenské osobnosti a športovci. Ambasádormi sú napríklad operný spevák Filip Tůma, motocyklový pretekár Štefan Svitko, herec Róbert Jakab, horský cyklista Filip Polc či vodná slalomárka Jana Dukátová.

„Bude to pár dní pred majstrovstvami Európy vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši, no rada prídem pomôcť dobrej veci do Bratislavy. Beh využijem na vyvetranie si hlavy pred prvým vrcholom sezóny. Nebudem súťažiť, skôr sa zúčastním a zabehnem si v slabšom tempe,“ povedala Dukátová. Podujatie za uplynulé dva ročníky vyzbieralo na výskum poranenia miechy 7,2 milióna eur. Registrácia je možná na webovej stránke charitatívneho be­hu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #charita #Wings For Life World Run