Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mokošová má skvelú fazónu. V Maďarsku si zlepšila osobné maximum

Desať dní pred odchodom do brazílskeho Ria de Janeiro na druhú časť olympijskej kvalifikácie, kde bude bojovať o miestenku na augustové OH 2016, potvrdila slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová vynikajúcu formu.

03.04.2016 16:37
Britain Gymnastics Worlds Foto: ,
Barbora Mokošová.
debata

Na víkendových medzinárodných pretekoch v Maďarsku obsadila 19-ročná členka Slávie UK Bratislava vo viacboji 2. miesto a výsledným súčtom zo štyroch disciplín 54,600 bodu dosiahla najlepší rezultát v kariére. Pred mesiacom na otvorených majstrovstvách Rakúska v Linzi si v štvorboji pripísala 54,500 bodu. „Teraz v Maďarsku ‚Bára‘ opäť posunula osobné maximum vo viacboji, zacvičila vynikajúco. Bola to pre ňu výborná príprava pred odchodom na olympijskú kvalifikáciu do Ria,“ zhodnotil pre agentúru SITA vystúpenie Mokošovej jej osobný tréner Martin Zvalo, ktorý je aj koučom slovenskej mužskej reprezentácie.

„Vynikajúci výkon ‚Bára‘ korunovala aj na jednotlivých náradiach – víťazstvom na kladine a tretím miestom na bradlách,“ doplnil M. Zvalo. Na spomenutom podujatí v Maďarsku potešili vystúpeniami aj mladučké Slovenky. Juniorka Viktória Vydúreková z Banskej Bystrice skončila piata v štvorboji a zacvičila tiež ako Mokošová osobné maximum – 50,300 bodu. „Pre Viktóriu to bola vhodná príprava na júnové majstrovstvá Európy junioriek vo švajčiarskom Berne,“ poznamenal Martin Zvalo a dodal: „Ďalšia juniorka Veronika Valaštiaková obsadila druhú priečku v preskoku.“ Družstvo dievčat SR bolo druhé v konečnom hodnotení.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Rio 2016 #Barbora Mokošová