Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bahrajne číha na Mercedes červená hrozba

Pred dvoma týždňami v Austrálii odštartovali ukážkovo a dostali sa na prvé dve priečky. Rýchlosťou nezaostávali za najväčšími favoritmi z Mercedesu.

02.04.2016 11:00
VC Bahrajnu, Hamilton Foto: ,
Veľká cena Bahrajnu.
debata

Zrejme len reštart pretekov a nesprávne zvolená stratégia pri voľbe pneumatík ich stáli víťazstvo. Stajňa Ferrari sa na víkendovej Veľkej cene Bahrajnu, druhom podujatí sezóny majstrovstiev sveta formuly 1, pokúsi napraviť chyby a triumfovať.

„Ferrari bolo pre nás v Melbourne veľkou hrozbou a budeme jej čeliť aj teraz. Bolo skvelé vyhrať prvé preteky v sezóne, no cieľom je držať sa na čele počas celého ročníka,“ povedal pre oficiálnu stránku šampionátu Nico Rosberg. Jazdec Mercedesu zaútočí (vrátane vydareného minulého roka) na piaty triumf v sérii. Na víťazný hetrik na okruhu Sachír si trúfa jeho tímový kolega a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton.

„Boj s Ferrari načrtol, že nás čaká vzrušujúca sezóna. Pred víkendom v Bahrajne mám dobré pocity, sebavedomie mi nechýba, vyhrať tu opäť by bolo skvelé,“ dodal Hamilton.

Sebastian Vettel z Ferrari po austrálskom zápolení do posledného kola Brita nepredstihol a skončil tretí. „Krok za krokom sa približujeme a pilotov Mercedesu dostávame pod tlak. Trúfam si povedať, že v pretekoch s nimi dokážeme držať tempo ako nikto iný,“ reagoval štvornásobný majster sveta Vettel.

Na štart sa nepostaví Fernando Alonso, ktorý v Bahrajne zvíťazil už trikrát. Po ťažkej havárii v Melbourne neprešiel zdravotnou prehliadkou, stále ho trápia bolesti hrudníka. V kokpite McLarenu ho nahradí Belgičan Stoffel Vandoorne, vo formule 1 ho čaká debut.

Nedeľné preteky pod umelým osvetlením odštartujú o 17.00 SELČ (priamy prenos Sport2), meteorológovia predpovedajú teploty okolo 30°C.

Poradie MS

Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 25 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 18, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 15, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 12, 5. Massa (Braz./Williams 10), 6. Grosjean (Fr./Haas) 8. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 43 bodov, 2. Ferrari 15, 3. Williams 14, 4. Red Bull 12, 5. Haas 8.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Veľká cena Bahrajnu