Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa opäť predstavia na Šesťdňovej

Vlani obsadili v Košiciach na jubilejnom 90. ročníku vynikajúce siedme miesto. Slovenskí motocyklisti sa aj tento rok v Španielsku predstavia na prestížnej šesťdňovej motocyklovej súťaži ISDE (11. až 16. októbra) v súťaži Trophy teamov.

10.03.2016 18:30
štefan svitko, enduro, motocykel Foto: ,
Momentka z minuloročnej Šesťdňovej v Košiciach. Slovenskí motocyklisti nebudú chybať ani v Španielsku.
debata

Môžu za to najmä výrazné zmeny v pravidlách. Organizátori sa totiž rozhodli zoštíhliť elitnú mužskú tímovú kategóriu zo šesťčlenných na len štvorčlenné tímy. Zároveň výrazne zvýšili štartovné v klubovej súťaži (z 650 na 900 eur na osobu).

„Stopercentne ideme do toho. Postavíme mužský aj ženský Trophy team. Pôvodne sme síce plánovali vyslať do Los Arcos len klubák, ale po znížení počtu jazdcov sme uvážili, že by sme tam nemali chýbať. Aj preto, že v domácom prostredí skončili chalani, po potvrdení opravených výsledkov, na parádnej siedmej priečke. Na to, v akom mladom zložení jazdili, to bol veľký úspech,“ vysvetľuje Tatiana Kašlíková, generálna sekretárka Slovenskej motocyklovej federácie.

Či sa v slovenskom Trophy teame objaví aj Štefan Svitko, zatiaľ nie je jasné. Vedenie zväzu ešte len bude s jazdcami rokovať. „Chystáme sa na prvé sedenie v Borskom Mikuláši, aby sme určili širšiu nomináciu. Chceme vychádzať zo šestice, ktorá sa predstavila v Košiciach, ale vybraných adeptov môže doplniť aj niekto z mladších chlapcov. Zložiť záverečnú štvoricu by nemal byť problém,“ tvrdí Kašlíková. Zároveň potvrdzuje, že do Španielska vycestuje aj ženské trojčlenné družstvo.

Slováci sa minulý rok v septembri predstavili v Košiciach v zložení Marek Giertl, Marek Haviar, Zlatko Novosad, Miroslav Ševela, Jaroslav Štrbek a Štefan Svitko. V juniorskej kategórii štartovala štvorica Michal Drevenák, Michal Košík, Michal Novocký, Tomáš Zboran a medzi ženami sa predstavila dvojica Karin Hostinská, Katarína Juríčková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motocykle #šesťdňová #91. ročník Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže