Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi budú chýbať na OH v Riu, predpovedá bývalý prezident WADA

Podľa vedúceho nezávislej vyšetrovacej komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Dicka Pounda je veľmi pravdepodobná neúčasť atlétov z Ruska na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

09.03.2016 13:30
Dick Pound Foto: ,
Dick Pound.
debata (3)

Niekdajší prezident WADA reportérovi denníka The Times Martynovi Zieglerovi povedal, že „Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) spolu s WADA nebudú riskovať reputáciu“.

V poslednom období Rusko trápi obrovská vlna odhalení dopingových prehreškov a škandálov s testovaním športovcov. WADA už v novembri 2015 odporučila IAAF, aby na podujatiach pod svojou hlavičkou neumožnila štart ruským atlétom nevynímajúc OH 2016 v Riu. IAAF medzičasom pozastavila členstvo vo svojich štruktúrach pre Všeruskú federáciu ľahkej atletiky (VFLA) a ruskí športovci tak nemôžu štartovať na medzinárodných atletických podujatiach.

Ruský olympijský výbor v súvislosti s nepríjemnou situáciou vytvoril komisiu, ktorej úlohou je spolupráca s WADA a IAAF na tom, aby aktivity VFLA boli opäť v súlade s celosvetovým antidopingovým kódexom aj pravidlami IAAF.

Správu priniesol portál R-Sport.ru.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rio 2016 #Dick Pound