Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Užívala hviezda NFL rastový hormón? Úplný nezmysel, bráni sa Manning

Vedenie NFL v americkom futbale dôsledne preverí obvinenia, že rozohrávač denverského finalistu tohto ročníka Peyton Manning užíval ľudský rastový hormón a nechal si látku doručiť do svojho domu.

27.01.2016 10:06
Peyton Manning Foto: ,
Rozohrávač Denverz Broncos Peyton Manning.
debata

Nedá sa však očakávať, že by vyšetrovanie prinieslo zverejniteľné výsledky už pred Super Bowlom, ktorý je na programe v nedeľu 7. februára na Levi's Stadium v kalifornskej Santa Clare. Broncos v ňom budú čeliť Caroline Panthers.

Obvinenia zazneli v závere uplynulého kalendárneho roka v dokumente televíznej stanice Al-Džazíra. Ľudský rastový hormón podľa neho pomohol Manningovi k návratu do diania po operácii krku v roku 2011, keď mal ešte zmluvu s Indianapolisom. Zásielku s nedovoleným preparátom údajne prevzala Manningova manželka. Dokumentaristi spojili s užívaním zakázaných látok viacero hráčov severoamerických profesionálnych súťaží v bejzbale (MLB) a americkom futbale (NFL).

NFL kolektívnou zmluvou z roku 2011 zakázala užívanie ľudského rastového hormónu, no kontrolovať ho začala až v roku 2014. Zatiaľ bez pozitívneho nálezu. Peyton Manning tvrdenia rezolútne odmietol.

„Obviňovať ma, že som sa dopustil niečoho takého, to je totálny odpad, úplný výmysel. Nikdy sa nič také nestalo. Nikdy. Nemôžem uveriť, že niečo také vypustili do sveta. Ktokoľvek to urobil, poriadne to zmrvil,“ povedal 39-ročný víťaz Super Bowlu 2007 s Indiana­polisom Colts.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peyton Manning #NFL