Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homola sa posúva do svetovej série. Najvyššie ambície mu zostali

Po rokoch opúšťa rodinný tím a posúva sa o stupienok vyššie - do profesionálneho s medzinárodným zastúpením.

26.01.2016 20:00
Matej Homola Foto: ,
Slovenský pretekár Matej Homola.
debata

Automobilový pretekár Matej Homola sa v budúcej sezóne ako jediný Slovák predstaví vo svetovej sérii Touring Car Racing (TCR).

Dvojnásobný vicemajster európskeho šampionátu ETCC si tak splnil sen o účinkovaní v prestížnej kategórii. V minulom ročníku sa zaskvel nielen v ETCC, ale aj počas štartu na majstrovstvách sveta WTCC na Slovakiaringu. Napriek malému počtu testovacích kilometrov sa stal jeho najlepším nováčikom.

„Presvedčil som sa, že môžem patriť medzi špičku i v celosvetovej konkurencii, čo ma povzbudilo. Mali sme dve možnosti, kam sa posunúť. Rozhodli sme sa pre prosperujúci TCR, ktorý má polovičné náklady, no kvalitou jazdcov, pretekov i medializáciou možno i prevyšuje superdrahé WTCC,“ povedal 21-ročný Homola na včerajšom stretnutí s novinármi.

Séria TCR bude mať dvanásť atraktívnych zastávok, z ktorých tri figurujú v kalendári ako sprievodné podujatia formuly 1. Prvý ostrý súťažný štart v sezóne – a rovno popri kráľovnej motošportu – absolvuje Homola 2. – 3. apríla v Bahrajne v kokpite vylepšeného Seatu Leon Cup Racer z minulého ročníka. Auto dostalo väčšie brzdy, novú prevodovku či aerokit, vďaka ktorému dosiahne vyššie rýchlosti na rovine. Ambiciózny pretekár bude jazdiť vo farbách maďarského tímu B3 Racing.

„Ako poloprofesionálny tím Homola Motorsport nie sme schopní utiahnuť dvanásť podujatí na dvoch kontinentoch, preto Maťo odchádza do B3 Racing. Vybrali sme preň to najlepšie, čo sme mohli. Minulé roky sme videli na Slovakiaringu veľa maďarských fanúšikov. Verím, že po tomto spojení si Maťo získa veľa fanúšikov aj z radov našich južných susedov,“ uviedol Jaroslav Homola, Matejov otec a manažér tímu Homola Motorsport.

„Opúšťam rodinný tím, ktorý ma vychoval. Čaká ma veľa učenia a noviniek. Dôležité však je, že chcem vyhrávať, tento pocit je v DNA každého jazdca. Neviem sa dočkať štartu novej sezóny,“ dodal Homola junior. Napriek tomu, že medzi okruhmi TCR Slovakiaring nefiguruje, Homola by sa rád ukázal i domácim fanúšikom v rámci individuálneho štartu buď v pretekoch WTCC či na majstrovstvách SR.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motorizmus #Matej Homola #TCR