Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko čaká na zlato. Pripláva po vode?

Správa spred mesiaca mnohých zaskočila. Usilovná zberateľka kovov z veľkých podujatí Zuzana Rehák Štefečeková oznámila, že do Ria na olympiádu nepocestuje.

06.01.2016 09:00
maskot, LOH Foto:
Maskoty Letných olympijských hier 2016.
debata

Slovensko stratilo „istú“ medailu. Ale pribudne mu možno budúci olympionik(čka). Strelkyňa je tehotná.

Aj naposledy pod piatimi kruhmi bola trapistka zo slovenských športovcov najúspešnejšia, zavesili jej na krk striebornú medailu. Prvý raz v ére samostatnosti však nezískali slovenskí športovci v Londýne ani jedno zlato.

Aj šéf Slovenského olympijského výboru František Chmelár pripomína, že sa rátajú najmä olympijskí víťazi. Ak ho nemáte, v rejkingu krajín padáte, čo slovenský šport už pocítil.

Predolympijský rok 2015 priniesol všetkým trochu lepšiu náladu. V štyroch olympijských disciplínach sa Slováci tešili z titulov majstrov sveta. V auguste na prvej olympiáde na juhoamerickom kontinente by mohli vybojovať desať až dvanásť medailí. Taký je optimistický odhad.

Skúsenosti vravia, že realita býva spravidla polovičná, potenciálom výpravy preto zostáva päť – šesť medailí. Slovenský štandard a asi aj strop. Z Londýna sa Slováci vrátili so štyrmi. To nebola nijaká sláva.

Čo zlato? Tromfom je chodecký šampión Matej Tóth. Skvelú formu ukázal vlani strelec Erik Varga. Na okruhu v Riu de Janeiro bude mať náročnú úlohu cyklista Peter Sagan. Ale je tu ešte voda, ktorá dlhé roky spoľahlivo držala slovenský šport nad vodou. Všetkých sedem doterajších zlatých vylovil vo vodnoslalomárskom areáli. Zaberú teraz borci zo štvorkajaku? Zlato by mohlo priplávať opäť po vode.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Rehák Štefečeková #16 udalostí roka 2016 #Letné olympijské hry 2016