Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na štvrťfinále ešte nemyslíme. Len na Fínov, tvrdí Sukeľ

Po dni voľna ich čakajú dva zápasy proti favoritom skupiny. Slováci si na majstrovstvách sveta hokejistov do 20 rokov v Helsinkách v závere roka zmerajú sily s domácim Fínskom (v stredu o 17.00) a Ruskom (vo štvrtok o 13.00).

30.12.2015 08:00
Matúš Sukeľ Foto:
Matúš Sukeľ vie, ako chutí bronz na juniorskom hokejovom šampionáte.
debata

„Chceme si v nich dokázať, že sa dá vyhrať aj nad silným súperom,“ tvrdí útočník Matúš Sukeľ (19), jeden z asistentov kapitána juniorskej reprezentácie Christiána Jaroša.

Z úvodných dvoch stretnutí s Bieloruskom (4:2) a Českom (0:2) ste vyťažili tri body. Spokojný?
Základ je, že sme vyhrali nad Bielorusmi a získali dôležité tri body. V zápase s Českom sme chceli tiež vyhrať a potvrdiť tak postup do štvrťfinále. Bohužiaľ, nevyšlo to.

Čo vám chýbalo, aby ste uspeli aj s Čechmi?
Málo sme strieľali a aj keď sme si vytvorili nejaké šance, nepremenili sme ich. Bez gólu sa vyhrať nedá. Inak sme však neodohrali zlý zápas. Tréner nám na jeho rozbore zdôraznil, že sa musíme viac tlačiť pred bránku a strieľať. To bola najväčšia chyba, ktorú sme robili. Samozrejme, musíme zlepšiť aj presilové hry. Na utorňajšom tréningu sme sa im opäť venovali. Verím, že v ďalších zápasoch to bude lepšie a strelíme v nich nejaké góly. Presilovky rozhodujú zápasy. Keď sa ubránite v oslabení a pri početnej výhode strelíte nejaký gól, máte väčšiu šancu vyhrať.

Ako sa vám páči v Helsinkách?
Podmienky sú super, hotel máme pekný a aj štadión je krásny. Na náš prvý zápas neprišlo veľa ľudí, ale s Českom už bola aj dobrá atmosféra. S Fínmi bude iste plno. Nebude to však až také náročné ako vlani, keď sme v prvom zápase hrali s domácou Kanadou pred búrlivou kulisou. Teraz sú na to chalani po úvodných dvoch dueloch lepšie pripravení. Hoci bude plný štadión fandiť svojim, hnať dopredu to bude aj nás.

Užili ste si vo Fínsku vianočné sviatky?
Ale áno. Mali sme slávnostnú večeru, všetci sme sa zišli a dali si kapustnicu, rybu aj šalát, všetko ako má byť. Bolo to príjemné spestrenie. Darčeky sme si nerozdávali, len sme si popriali všetko dobré, pekné sviatky a nech sa nám darí na šampionáte.

Čo ešte mužstvu chýba, aby sa priblížilo fazóne tímu, ktorý pred rokom získal bronzové medaily?
Veríme, že vo zvyšných dvoch zápasoch v skupine môžeme prekvapiť a získať nejaké body. Pred štvrťfinále by nás to povzbudilo a videli by sme, že sa dá vyhrať nad každým. Vždy ideme do zápasu s cieľom uhrať aspoň bod či vyhrať. Uvidíme, čo z toho bude. Na štvrťfinále ešte nemyslíme. Sústreďujeme sa len na Fínov a následne Rusov. Druhá skupina je veľmi kvalitná, a tak nás v play off rozhodne nečaká ľahký súper.

Ako ste strávili utorňajší deň bez zápasu?
Na poludnie sme mali tréning a po poobedňajšom oddychu sme zamierili na slovenské veľvyslanectvo, kde nás prijal veľvyslanec. Cestou späť sme sa zastavili v meste a trošku si ho prezreli. Dovtedy totiž nebol veľmi čas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #Matúš Sukeľ