Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolt priznal, že rok 2015 bol najťažší v jeho kariére

Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt v rozhovore pre francúzsky športovo-motoristický denník L'Équipe priznal, že rok 2015 bol možno najkomplikovanejší a najťažší v jeho doterajšej športovej kariére.

28.12.2015 12:43
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt.
debata

"Na začiatku sezóny som mal obrovské problémy, nedarilo sa mi ich identifikovať, a preto som nevedel, čo robiť. S blížiacim sa termínom majstrovstiev sveta v Pekingu sa do mňa vkrádala čoraz viac neistota. Preto sa čudujem, ako perfektne napokon všetko dopadlo,“ uviedol Bolt.

Jamajčan mal na začiatku sezóny problém pokoriť na stovke hranicu 10 sekúnd, avšak na MS v Pekingu obhájil všetky tri tituly majstra sveta – na 100, 200 i 4 × 100 m. Na dvojstovke dokonca zabehol vo finále svetový výkon roka 19,55.

Bol priznal, že veľmi mu pomohlo víťazstvo a čas 9,87 na londýnskom mítingu Diamantovej ligy tesne pred svetovým šampionátom. "To bol pre mňa veľmi dôležitý míting, kde sa všetko zlomilo. Vzhľadom na to, kde som sa ocitol, považujem titul majstra sveta na 100 m za jeden z mojich najväčších výsledkov v kariére,“ uviedol Bolt.

Na margo ambícií na OH 2016 v Riu de Janeiro, kde bude obhajovať tri zlaté z Londýna 2012, 29-ročný jamajský „blesk“ vyhlásil: "Mnohí vravia, že to budem mať ťažké. Áno, ale na stovke nemáte vopred nič isté. Neviete, čo všetko sa môže stať. V týchto pretekoch sa vaše plány môžu za okamih zrútiť ako domček z kariet. Na stovke som sa preto nikdy nepovažoval za nezdolateľného. Ak však pôjde všetko, ako má, v Riu nebude jednoduché zvíťaziť nado mnou.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt