Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Bez kráľa - polovičná sláva

Z predvianočného galavečera slovenského športu zostali rozpaky. Konečný účet sa robil opäť bez hlavného hrdinu. Na slávnostnom vyhlásení výsledkov ankety o najlepšieho športovca roka chýbal víťaz.

23.12.2015 08:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (6)

Nechýbal len v utorok. Peter Sagan sa už tretí raz za sebou neobjavil medzi laureátmi na pódiu. Vlani to organizátori prežili, cyklistický expres obsadil piate miesto. V dvoch víťazných prípadoch zaskočil za neho otec.

Sotva možno očakávať od hokejistu Hossu, ktorému beží sezóna v Amerike, že si odskočí do Bratislavy. Existuje vždy dosť dôvodov, prečo sa borci, ktorí šírili slávu slovenského športu, nemôžu podeliť o svoju radosť s fanúšikmi. Vis major. Nedá sa svietiť.

Zdá sa však, že Saganova neúčasť do tejto kategórie nepatrí. Povinností má aj po sezóne vyše hlavy, ale pri dobrej organizácii a najmä komunikácii by jeho účasť nemala byť neprekonateľným problémom. Bez víťazovej účasti stráca celá paráda lesk a anketa prestíž.

Pravda, iná vec je, že Peter je tvrdý oriešok. Netají sa tým, že podobným akciám sa radšej vyhýba, od zisku titulu svetového šampióna je v jednom kole. Absolvoval krátku dovolenku a množstvo stretnutí, spoločenských akcií, plnil si tímové povinnosti a zarezával na prvom sústredení.

Už bezmála tri mesiace bolo jasné, že bude patriť medzi horúcich kandidátov na víťazstvo v ankete. Má svoj tím, svojich manažérov, svoj program. Vyhlasovateľ ankety Klub športových redaktorov a organizátori utorkového podujatia mali dosť priestoru vydiskutovať si prípadné problémy, rokovať o jeho účasti a dohodnúť sa, aby si zorganizoval program tak, aby si mohol prevziať ocenenie.

Lebo bez kráľa to bola aj tentoraz len polovičná sláva.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Športovec roka 2015