Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Florbalistky si proti Nórkam veria

Tri zápasy, plný počet bodov, sebavedomý herný prejav a impozantné skóre 32:5. Prvý krok k vytúženému 5. miestu majú florbalistky Slovenska za sebou.

08.12.2015 10:00
Florbal Foto:
Ilustračné foto
debata

Po pondelkovom voľne, ktoré hráčky strávili na laser-game či vianočných trhoch v Tampere, ich čaká prvá vážnejšia skúška. V utorok od 14.30 nastúpia proti Nórsku. Výhra ich posunie do bojov o najlepšiu osmičku, prehra by znamenala zápasy o 9. až 12. miesto.

"Zápasy v skupine prebehli podľa našich očakávaní. Trošku nás prekvapili Američanky svojou hrou v 1. tretine, keď sme sa nevedli dostatočne presadiť,“ hodnotil tréner Jaroslav Marks základnú skupinu. Tá naplnila bodové i herné očakávania a až na pár momentov jasne ukázala, že Slovensko patrí do prvého výkonnostného koša.

Prvý duel proti Ruskám (4:2) odohrali Slovenky najslabšie. Vyplynulo to z ich neistoty, kvality súpera a jeho defenzívnemu štýlu hry. „Začali sme nervózne. Zjednodušenou hrou sme sa postupne gólovo viac presadili. Zaslúžene sme získali úvodné body v skupine,“ uviedol vedúci tímu Marián Janega.

Oporou bola aj brankárka Radka Mládenková, ktorá by mala byť proti Nórsku jednotkou. „Chytalo sa mi dobre až na prvú tretinu, z môjho pohľadu veľmi náročnú. Rusky našu bránku ani neohrozili a hneď z prvej ich akcie som inkasovala.“

Aj v súboj proti USA (15:2) sa Marksove zverenky rozbiehali pomalšie. „Dve tretiny sme sa trochu strelecky trápili. Nevyužili sme množstvo šancí, a tak pred treťou tretinou sme zmenili štýl hry. Zlepšený výkon sme vyjadrili aj gólovo a preto bol výsledok taký výrazný,“ priznal asistent trénera Martin Řehák.

V prvom zápase ťahala tím za výhrou druhá formácia, v druhom dala desať gólov prvá. Útočné trio Michaela Šponiarová, Lucia Košturiaková a Denisa Ferenčíková s obrannou dvojicou Zuzana Šponiarová a Katarína Klapitová zaujalo aj svetové médiá. Formáciu zaraďujú medzi najlepšie päťky majstrovstiev.

Do duelu s Holandskom (13:1) nastúpili Slovenky s vedomím, že im prvá priečka v D-skupine neujde. V čase 29:30 min svietilo na ukazovateli vysoké skóre 11:1. V druhej polovici tréner stiahol dve eltiné formácie, do hry zapojil tretiu a štvrtú. Strelili ešte dva góly, jeden v presilovke. Pozitívami sú sú zatiaľ prvé dve formácie.

Druhú vedie dosiaľ najproduktívnejšia hráčka majstrovstiev Paulína Hudáková s 13 bodmi (7+6). Rezervy sa ukázali v streleckej nemohúcnosti v zápase proti Rusku a prvej polovici duelu s USA. Chýba i väčší prídel bodov od zvyšných hráčok.

A recept na Nórsko? „Musíme súperkám vnútiť náš štýl hry. Musíme sa snažiť o kvalitné zakončenie a ubrániť nebezpečné protiútoky,“ načrtol Jaroslav Marks. Jeho zverenky vyhrali nad Nórkami vo februári tohto roku v Nitre 6:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal