Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pistorius sa ukázal na verejnosti. Chudý, bledý a s pohľadom do zeme

Atlét s amputovanými dolnými končatinami Oscar Pistorius, ktorý vo februári 2013 zastrelil svoju priateľku Reevu Steenkampovú, zavítal v sobotu na policajnú stanicu Garsfontein v Pretórii, aby sa prihlásil na verejnoprospešné práce.

14.11.2015 15:16
Oscar Pistorius Foto:
Oscar Pistorius prichádza na úrad žiadať o prácu.
debata (7)

Na pohľad chudý a bledý, v bielom tričku so slnečnými okuliarmi a šiltovke stiahnutej nízko a s batohom na chrbte vošiel dnu míňajúc skupinku novinárov. Ešte predtým ho oslovila neznáma žena s otázkou, ako sa má, Pistorius však neodpovedal, ale so zrakom upreným do zeme kráčal ďalej.

Juhoafrický športovec sa prvýkrát objavil na verejnosti odvtedy, čo ho 20. októbra po odpykaní časti trestu prepustili do domáceho väzenia. Svoj domov môžu opustiť len v špecifických prípadoch, ako napríklad návšteva kostola alebo účasť na verejnoprospešných prácach, ktoré mu súd tiež nariadil.

Sudkyňa Thokozile Masipová minulý rok vymerala paralympionikovi trest odňatia slobody na päť rokov za zabitie z nedbanlivosti. Obžalovaný vtedy tvrdil, že si Steenkampovú pomýlil s domnelým votrelcom, preto na ňu začal strieľať cez zatvorené dvere toalety svojho domu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar Pistorius