Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kôň Nyquist už zarobil 1,6 milióna dolárov, Tatar na nule

Kanaďan Paul Reddam je veľkým fanúšikom hokejového klubu Detroit Red Wings a zároveň prominentným majiteľom dostihových koní, tieto dve záľuby pravidelne spája pri krstení svojich štvornohých reprezentantov.

03.11.2015 13:53
dostihy, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Zatiaľ čo 2-ročný Reddamov vlastný odchovanec Tatar sa podľa Equibase ešte ani nedostal do tréningového procesu, jeho rovesník za dražobných 400 000 USD Nyquist už je veľkou hviezdou. Po piatich štartoch má zverenec Douga O'Neilla na konte rovnaký počet prvenstiev vrátane sobotňajšieho na Breeders' Cup Juvenile na 1700 m o celkovú dotáciu 2 milióny USD v Keenelande pri kentuckom Lexingtone. Menovec švédskeho krídelníka „krídel“ už zarobil 1 613 600 USD. U spoločnosti William Hill je s kurzom 15 lídrom stávkového trhu v súvislosti s kultovou klasikou Kentucky Derby, ktorá sa na hipodróme Churchill Downs v Louisville uskutoční 7. mája 2016.

„Je to značne zábavné. O tom koňovi som sa dopočul pred niekoľkými týždňami, keď dosiahol nejaký prestížny úspech. Ľudia ma na to upozornili. Uvažujem o tom, že sa spojím s majiteľom a zaželám im šťastie. Azda ten kôň naďalej bude behať rýchlo,“ povedal Gustav Nyquist.

„Som Nyquistovým fanúšikom už dlhé roky. Je nadchýnajúce, že som pomenoval koňa po ňom a teraz mám superhviezdu. Som priaznivcom Wings od mojich piatich rokov, hoci všetci moji kamaráti drukovali Torontu či Montrealu,“ zaspomínal si profesor filozofie Reddam, ktorý pochádza z ontarijského Windsoru a sídli v kalifornskom Sunset Beach. V roku 2012 triumfoval na spomenutom Kentucky Derby i druhej položke tzv. americkej Triple Crown, Preakness Stakes v Pimlicu pri Baltimore, jeho žrebec I'll Have Another.

Šesťdesiatnik Reddam momentálne má v turfovom portfóliu medzi štyridsiatkou plnokrvníkov okrem Tatara a Nyquista aj kone Mrazek (4 štarty, 2 prvenstvá, zisk 135 810 USD) a Kronwall (2 vystúpenia, 0 triumfov, zárobok 1270 USD). V minulosti sa na dráhe objavili jeho zástupcovia Lidstrom, Datsyuk či Zetterberg, pripomenul web Michigan Live.

V americkom dostihovom odvetví má podobnú vychytávku, ale futbalovú, vlastník koní Kaleem Shah: vlani jeho Bayern uspel na Breeders' Cupe Classic o 5 miliónov USD a ku špičke patrí aj Dortmund. Vo Veľkej Británii behala v rokoch 2003 – 2005 kobyla Chara, dosiahla jedno víťazstvo a zarobila 5933 libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #Paul Reddam