Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko dodatočne prišlo o zlato na Európskych hrách v Baku

Slovenská atletická reprezentácia prišla o zlatú medailu v tímovej súťaži na premiérových Európskych hrách v azerbajdžanskom Baku.

29.10.2015 09:57
Marcel Lomnický Foto: ,
Marcel Lomnický.
debata (1)

Informuje o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.

Dôvodom zmeny poradia na prvých dvoch priečkach, kde Rakúsko po vyše štyroch mesiacoch od skončenia súťaže o 0,5 bodu predstihlo Slovensko, je doping azerbajdžanského kladivára Dmitrija Maršina. Ten mal podľa Športu ešte 29. mája, čiže približne tri týždne pred EH, pozitívny test na mimosúťažnej kontrole v bieloruskom Mogileve. Dostal štvorročný dištanc od 29. 6. 2015 do 28. 6. 2019 a zároveň mu zrušili všetky výsledky dosiahnuté od 29. mája tohto roka vrátane 3. miesta na EH v Baku.

Po Maršinovej diskvalifikácii sa rakúsky kladivár Benjamin Siart posunul zo štvrtej priečky na tretiu a získal pre svoju krajinu bod navyše. Počet slovenských bodov ostal nezmenený. Marcel Lomnický súťaž kladivárov vyhral a Maršinovou diskvalifikáciou nijaké body navyše nezískal. Rakúsko tak bude mať po úprave poradia v súťaži kladivárov celkovo 459 bodov, o pol bodu viac ako Slovensko.

„Nič s tým, žiaľ, neurobíme. So vzniknutou situáciou sa musíme vyrovnať,“ reagoval pre denník Šport predseda Slovenského atletického zväzu Peter Korčok. „Osobne mi to je ľúto, ale náš úspech v Baku takáto dodatočná zmena poradia nezatieni. Naši športovci urobili maximum, ostatné už nie je v našich rukách…“

V medailovom poradí krajín na EH 2015 bude mať Slovensko po úprave poradia v atletike bilanciu 1 – 3 – 3 (namiesto 2 – 2 – 3) a klesne z 23. na 28. miesto.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #európske hry v Baku