Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pistorius zostane vo väzení, jeho prepustenie komisia zamietla

Oscar Pistorius zostane vo väzení. Osobitná komisia juhoafrického ministerstva spravodlivosti v pondelok zamietla možnosť jeho podmienečného prepustenia do domáceho väzenia a vrátila prípad na doriešenie.

05.10.2015 20:27
Oscar Pistorius Foto: ,
Oscar Pistorius.
debata

Slávny hendikepovaný atlét tak pravdepodobne zostane za mrežami minimálne do 3. novembra, keď sa jeho kauza začne znovu prerokovávať pred Najvyšším súdom.

Štátny žalobca usiluje o to, aby bol dvadsaťosemročný Pistorius uznaný vinným z vraždy svojej priateľky Reeve Steenkampovej. Súd vlani uznal šesťnásobného paralympijského víťaza s podkolennou amputáciou oboch nôh vinným zo zabitia z nedbanlivosti.

Zbor piatich sudcov teraz znovu preskúma rozhodnutie sudkyne Thokozile Masipaovej, ktorá o zbavení obvinení z vraždy rozhodla. Najvyšší súd môže jej rozsudok zrušiť a uznať Pistoriusa vinným z vraždy, nariadiť nový proces alebo potvrdiť pôvodný verdikt.

Pistorius si v súčasnosti odpykáva päťročný trest za to, že svoju priateľku na Svätého Valentína roku 2013 zastrelil cez dvere kúpeľne. Na súde sa obhajoval tým, že si ju pomýlil so zlodejom.

Ako väzeň, ktorý nie je považovaný za nebezpečenstvo pre spoločnosť, mohol byť Pistorius po uplynutí šestiny trestu 21. augusta podmienečne prepustený do domáceho väzenia. Väzenská služba jeho prepustenie odporučila, ministerstvo spravodlivosti ale túto možnosť zablokovalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar Pistorius