Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gonda mieri do Silverstone za ďalším úspechom

Slovenského automobilového pretekára Richardu Gondu čaká tento víkend (5. - 6. septembra) ďalšia výzva. Na okruhu v britskom Silverstone sa pokúsi nadviazať na výborné výkony v prestížnom šampionáte World Series by Renault.

03.09.2015 16:00
Richard Gonda, Renault Sport Trophy Foto:
Richard Gonda s víťaznou trofejou na Hungaroringu pretekov Renault Sport Trophy.
debata

Banskobystrický rodák dosiahol na prototype RS01 v doterajších podujatiach série Renault Sport Trophy v Belgicku a v Maďarsku dve víťazstvá. Jazdec francúzskeho tímu ART Junior si trúfa zabojovať o popredné priečky aj tentoraz. „Po dlhšej letnej pauze nás čaká veľmi tvrdý boj, už sa neviem dočkať návratu na trať. Na Hungaroringu sme predviedli kvalitný výkon a najmä v nedeľu ukázali veľkú dominanciu. Najvyššie ambície máme aj tentoraz. V mojich šprintových pretekoch, ako aj vo vytrvalostných s tímovým kolegom Andreom Pizzitolom sa pokúsime uspieť,“ uviedol 21-ročný Gonda.

Na okruhu Silverstone sa jazdí viacero prestížnych šampionátov a pozná ho väčšina pretekárov. Platí to aj pre Gondu, ktorý má naň veľmi dobré spomienky. Vo svojej majstrovskej sezóne 2013 tu triumfoval v šampionáte European F3 Open. „V Silverstone som absolvoval aj niekoľko iných pretekov s rozličnými monopostami. Na prototype RS01 ma tu čaká premiérový štart. Legendárne pasáže ako Copse, Maggotts a Becketts si opäť vychutnám,“ doplnil ambiciózny pretekár.

Richard Gonda vo svojom pretekárskom aute. Foto: Archív Richarda Gondu
richard gonda, renault Richard Gonda vo svojom pretekárskom aute.

Koncom júla absolvoval Gonda testovanie na okruhu Paul Armagnac vo francúzskom Nogare. „Problémy, ktoré sme mali na začiatku víkendu na Hungaroringu s podvozkom, sa nám do istej miery podarilo vyriešiť. Som spokojnejší. Verím, že ak sa nič nepokazí, zo Silverstone môžeme odchádzať veľmi šťastní,“ uzavrel.

Gonda bude patriť medzi najväčších favoritov víkendu. V priebežnom poradí Renault Sport Trophy figuruje na druhom mieste, na lídra Diederika Sijthoffa z Holandska stráca dva body. Preteky Renault Sport Trophy prinesie cez víkend v priamych prenosoch i záznamoch stanica Digi Sport. Prvý sobotňajší štart v Silverstone odvysiela naživo o 16.05 h Digi Sport 1, druhý štart v nedeľu o 12.15 Digi Sport 2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gonda #World Series by Renault #silverstone