Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neurobiť si hanbu a potešiť divákov, želá si Štrbek pred Šesťdňovou

Lákavý motokros v Kechneci, náročné trate a testy v okolí Košíc, ale aj možnosť vidieť to najlepšie zo slovenskej i svetovej motocyklovej špičky na vlastné oči priamo v centre mesta.

27.08.2015 20:00
Karin Hostinská, Katarína Juričková, Miroslav... Foto: ,
Členky ženského trophy teamu Karin Hostinská a Katarína Juríčková debatujú s Miroslavom Ševelom a Michalom Novockým.
debata

Do štartu jubilejného 90. ročníka prestížnej Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE (7. až 12. septembra) ostáva posledných desať dní. Organizátori doťahujú posledné detaily a motocyklisti ladia formu a svoje stroje tak, aby zvládli náročný šesťdňový program zakončený sobotňajším motokrosom.

„Všetci sa veľmi tešíme, že sa Šesťdňová po desiatich rokoch uskutoční opäť na Slovensku. Pred dvoma rokmi som s endurom v podstate skončil, ale toto som si nemohol nechať ujsť. Nevyšiel mi klubový tím a nakoniec je z toho Trophy team,“ tvrdí najstarší zo slovenského družstva Zlatko Novosad, ktorý sa na Šesťdňovej predstavil už deväťkrát.

Lídrom Trophy teamu by mal byť úspešný jazdec endura a rely Štefan Svitko, šesticu dopĺňajú Miroslav Ševela, Marek Haviar, Marek Giertl a Jaroslav Štrbek, ktorý jediný zatiaľ na ISDE neštartoval.

„Obavy nemám. Enduro predsa jazdím na Slovensku a štartoval som už aj v seriáli ME či MS. Aké máme ambície? Dôjsť do cieľa a nezraniť sa, ja osobne i celý tím. Najmä chceme neurobiť hanbu. To by si ľudia pamätali. Nejdeme sa na Šesťdňovú len voziť, ale súťažiť. Dúfam, že sa dostanem do prvej polovice, čo najvyššie,“ naznačuje Štrbek. „Zopakovať ôsme miesto z roku 2006 na Novom Zélande by bolo skvelé – až nad plán. Veľmi dobrá by bola aj desiatka, veď okrem Mira Ševelu jazdíme teraz všetci len súťaže na Slovensku,“ dodal Novosad.

Okrem seniorského Trophy teamu bude mať Slovensko aj juniorský (Novocký, Drevenák, Zboran a Košík) a po prvý raz aj ženský tím, hoci len dvojčlenný (Juríčková, Hostinská). „Je to rodinná tradícia. Jazdil otec, jazdí brat Thomas (štartuje v súťaži klubových tímov) a jazdila dokonca aj mamina. Je to lepšie, ako sedieť v krčme,“ usmeje sa 19-ročná tmavovláska. „Na preteky sa teším, hoci ciele si nedávame. Základ je dôjsť do cieľa, keďže sme len dve a nie tri. Pred rokom som si na Jahodnej zranila slezinu, ale nijako ma to nepoznačilo. Keď ma pustili z nemocnice, sadla som na motorku a vozila sa. Chcem dobehnúť a predbehnúť čo najviac chalanov,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motocyklisti #motokros