Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pistorius zostane ešte minimálne tri týždne vo väzení

O podmienečnom prepustení juhoafrického paralympionika Oscara Pistoriusa odsúdeného za zabitie priateľky Reevy Steenkampovej z nedbanlivosti sa bude znova rozhodovať v piatok 18. septembra.

27.08.2015 14:50
Oscar Pistorius Foto: ,
Oscar Pistorius opúšťa súd v Pretórii.
debata

Znamená to, že telesne hendikepovaný bežec s amputovanými nohami pobudne ešte minimálne tri týždne vo väznici Kgosi Mampur v Pretórii, kde si odpykáva trest päť rokov odňatia slobody. Pôvodne sa mal dostať na slobodu v piatok 21. augusta po odpykaní desiatich mesiacov, ale tamojší rezort spravodlivosti pozastavil účinnosť verdiktu z dôvodu predčasného podania žiadosti.

Komisia zasadne deň po vypršaní termínu pre predloženie podkladov pre odvolací súd, ktorý sa bude zaoberať žiadosťou prokuratúry na prehodnotenie skutkovej podstaty Pistoriusovho deliktu zo zabitia na vraždu. Podľa miestnych zákonov je minimálna sadzba v tomto prípade 15 rokov väzenia. Znamená to, že telesne hendikepovaný bežec s amputovanými nohami pobudne ešte minimálne tri týždne vo väznici Kgosi Mampur v Pretórii, kde si odpykáva trest päť rokov odňatia slobody. Pôvodne sa mal dostať na slobodu v piatok 21. augusta po odpykaní desiatich mesiacov, ale tamojší rezort spravodlivosti pozastavil účinnosť verdiktu z dôvodu predčasného podania žiadosti.

Komisia zasadne deň po vypršaní termínu pre predloženie podkladov pre odvolací súd, ktorý sa bude zaoberať žiadosťou prokuratúry na prehodnotenie skutkovej podstaty Pistoriusovho deliktu zo zabitia na vraždu. Podľa miestnych zákonov je minimálna sadzba v tomto prípade 15 rokov väzenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #Oscar Pistorius #Reeva Steenkampová