Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Koppa opadol stres, Tužinskému sa o Riu aj sníva

Obaja elitní slovenskí pištoliari už majú miestenku do Ria istú. Juraj Tužinský ju vystrieľal ešte vlani na majstrovstvách sveta v Granade, Pavol Kopp sa k nemu pridal v júni na Európskych hrách v Baku.

06.08.2015 06:00
Pavol Kopp, Juraj Tužinský Foto: ,
Pavol Kopp (vľavo) a Juraj Tužinský.
debata

„Na nedávnych majstrovstvách Európy v Maribore som už cítil úľavu. Aj keď mi súťaže nevyšli úplne podľa predstáv, strieľalo sa mi ľahšie. Stres opadol. Celá príprava už bude smerovať len k Riu. Pomaly plánujeme, kedy budeme v zime robiť na kondičke a kedy strieľať,“ hovorí strieborný medailista z Baku v ľubovoľnej pištoli Kopp.

Tridsaťšesťročný člen Športového centra polície sa zúčastnil už na dvoch olympiádach – v Pekingu a Londýne. V čínskej metropole obsadil v roku 2008 v ľubovoľnej pištoli krásne piate miesto.

"Každá z olympiád bola jedinečný a úžasný zážitok. V Pekingu aj Londýne bolo všetko super pripravené. Verím, že aj v Brazílii to bude rovnaké. Teším sa na nové nezabudnuteľné zážitky.

Rio je lákavé mesto, radi si ho prezrieme. V máji tam máme Svetový pohár, čo je veľmi dobré. Spoznáme vďaka tomu strelnicu. Doteraz sme totiž v Brazílii nestrieľali," priznal Kopp, ktorý si verí v oboch pištoliarskych disciplínach.

Tridsaťročný rodák z Lučenca Tužinský bol dlhé roky špecialistom na vzduchovku. No v poslednom období sa mu darí aj v ľubovoľnej pištoli. Na ME v Maribore v nej skončil šiesty.

„Nikdy som nesníval, že sa v tejto disciplíne dostanem do finále. A zrazu je moja slabšia disciplína silnejšou. Je to zamotané,“ smeje sa, no jedným dychom dodáva: „Je to tak len dobre. Ak mi nevyjde jedna disciplína, mám stále šancu aj v druhej.“

Účastník hier v Londýne (vo vzduchovke skončil pätnásty a v ľubovoľnej pištoli dvadsiatytretí) sa už do Ria veľmi teší. „Na olympiádu myslím skoro stále. Už sa mi o nej aj sníva. Bude v krásnom meste a ja som ešte v Južnej Ameriky nebol. Najviac sa teším na preteky. Olympijské hry majú svoju výnimočnú atmosféru. Sú krásnym zážitkom pre každého športovca,“ tvrdí.

Už teraz však tuší, že bude pod ešte väčším tlakom, než pred troma rokmi. „Ľahšie to nebude. Prvú olympiádu všetci okolo berú tak, že idete zbierať skúsenosti. Netlačí sa až tak na výsledok. Teraz sa aj sám dostávam trochu pod tlak. Viem čo ma čaká, poznám súperov a chcel by som sa pripraviť ešte lepšie ako Londýna. Určite chcem vylepšiť svoje umiestnenia,“ dodáva Tužinský, ktorého posúvajú vpred aj vzájomné súboje a zdravá rivalita s Koppom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Tužinský #Pavol Kopp