Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homola príjemne prekvapil. Na Slovakia Ringu odštartuje z 11. miesta

Slovenský jazdec Matej Homola obsadil v kvalifikácii na nedeľňajšie preteky seriálu majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC na Slovakia Ringu 11. miesto.

20.06.2015 19:23 , aktualizované: 21:22
Matej Homola Foto: ,
Matej Homola.
debata

Talentovaný 20-ročný rodák z Bratislavy je historicky prvým Slovákom, ktorý štartuje na podujatí WTCC, na domácom okruhu dostal výnimku od Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).

„Som neskutočne šťastný, že mi v kvalifikácii auto fungovalo vynikajúco. Campos Racing splnil to, čo sľúbil – identifikoval poruchu pred kvalifikáciou a pripravil mi skvelé auto. Je to profesionálny tím. Musím priznať, že to bola neskutočne emotívna sobota. Ráno som bol dosť frustrovaný z auta, ale potom to vystrelilo a urobili sme neskutočný výkon. Naplnil som očakávania tímu, partnerov a fanúšikov. Ďakujem ešte raz teamu Campos Racing za skvelú prácu, ktorú odviedli,“ povedal Homola.

Víťazom kvalifikácie sa stal Francúz Yvan Muller. Štvornásobný šampión tohto seriálu zdolal o viac ako dve desatiny sekundy obhajcu titulu José Maríu Lópeza z Argentíny. Z tretej priečky vyštartuje francúzsky deväťnásobný majster sveta rely Sébastien Loeb, ten zaostal za krajanom Mullerom až o osem desatín sekundy.

Podujatie na Slovakia Ringu je šiestym kolom prestížneho seriálu. Nedeľňajšie preteky FIA WTCC majú začiatky o 12.45 a 14.00. V oboch sa jazdí sa na 11 kôl.

Homola zvládol aj kvalifikáciu na nedeľňajšie preteky seriálu majstrovstiev Európy cestovných automobilov FIA ETCC, keď skončil na druhom mieste. V kategórii Single Make Trophy zaostal za víťazným Čechom Petrom Fulínom iba o osem stotín sekundy. Tretia pozícia na štarte bude patriť Srbovi Dušanovi Borkovičovi, na držiteľa pole position mal odstup takmer dve desatiny sekundy.

„Kvalifikácia prebehla hladko a úspešne. Na začiatku bola červená vlajka pre haváriu na trati, tak sme všetci museli ísť do boxov. Počas 30 minút som sa vrátil ešte raz k mechanikom na výmenu pneumatík. Zajazdil som druhý najrýchlejší čas, prví piati najrýchlejší sme skončili v jednej sekunde, takže to bude zajtra veľmi tesné. Veľmi sa teším na preteky,“ uviedol Homola.

Podujatie ETCC na Slovakia Ringu je druhým kolom šesťdielneho seriálu. Nedeľňajšie preteky majú začiatky o 10.05 a 11.10, v oboch sa jazdí na 9 kôl.

FIA WTCC – Slovakia Ring – kvalifikácia – sobota – výsledky: 1. Yvan Muller (Fr.) Citroen C-Elysée 2:03,736 min, 2. José María López (Arg.) Citroen C-Elysée +0,223 s, 3. Sébastien Loeb (Fr.) Citroen C-Elysée +0,847, 4. Rob Huff (V. Brit.) Lada Vesta +0,862, 5. Nicky Catsburg (Hol.) Lada Vesta +1,169, … 11. Matej Homola (SR) Chevrolet RML Cruze +1,833

FIA ETCC SMT – Slovakia Ring – kvalifikácia – sobota – výsledky: 1. Petr Fulín (ČR) Seat León 2:13,661 min, 2. Matej Homola (SR) Seat León +0,080 s, 3. Dušan Borkovič (Srb.) Seat León +0,182, 4. Ferenc Ficza (Maď.) Seat León +0,215, 5. Andreas Pfister (Nem.) Seat León +0,961, 6. Norbert Tóth (Maď.) Seat León +1,696

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #Matej Homola #WTCC