Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Homolu čaká prvý štart medzi elitou WTCC

Napínavé súboje nárazník o nárazník, svetové mená a bohatý program. Fanúšikovia rýchlych kolies si tento víkend prídu na svoje. Okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni privíta štvrtýkrát prestížne podujatie majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

20.06.2015 10:00
Matej Homola Foto: ,
Automobilový pretekár Matej Homola.
debata

Okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni privíta štvrtýkrát prestížne podujatie majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

Šieste preteky z 12-dielneho seriálu budú špecifické pre talentovaného slovenského jazdca Mateja Homolu. V príslušnej komisii Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) mu udelili výnimku a premiérovo sa predstaví v najvyššej triede a zároveň aj v európskej sesterskej sérii ETCC.

„Môj sen sa stal skutočnosťou, som rád, že som sa dostal do takejto spoločnosti. Chcem si to najmä užiť a dôstojne reprezentovať Slovensko. Čaká ma nabitý víkend, budem stále v pretekárskom móde. Verím, že som pripravený,“ povedal Homola vo štvrtok na tlačovej konferencii v Bratislave. Vo WTCC si sadne za volant Chevroletu RML Cruze, v ETCC súťaží v automobile Seat Leon Cup Racer. Iba 20-ročný pretekár sa na štart v dvoch šampionátoch pripravoval fyzicky i mentálne.

„Ide o podobné autá, akurát WTCC má vyšší výkon. Z jedného sa budem musieť prekoncentrovať na druhé. Po tréningoch budem múdrejší,“ dodal.

Rady, ako zvládnuť netradičnú výzvu, mu dala aj legenda motoršportu Sébastien Loeb, držiteľ deviatich titulov v kráľovskej kategórii rely WRC.

„Maťo je talentovaný jazdec. Musí byť koncentrovaný a vydať zo seba to najlepšie. Keď si nepripustí tlak na domácom okruhu, môže uspieť,“ uviedol jazdec Citroënu Racing C-Elysée Loeb. Štyridsaťjedenročný Francúz sa na Slovakia Ringu prvýkrát predstavil v roku 2013. V seriáli FIA GT Series si odniesol jedno víťazstvo, vlani triumfoval v jediných odjazdených pretekoch WTCC, druhé zrušili pre hustý dážď – vôbec prvýkrát v histórii šampionátu. „Rád sa sem vraciam a opäť máme najvyššie ambície,“ povedal.

Divákov čakajú aj tento rok viaceré sprievodné podujatia. V národných majstrovstvách sa na štart postaví Štefan Rosina, najúspešnejší slovenský okruhový pretekár. Dnes sú na programe kvalifikácie, v nedeľu preteky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #Matej Homola