Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ódorová medailu nezískala, ale dosiahla životný úspech

Slovenská stolná tenistka Eva Ódorová si na I. európskych hrách v Baku napokon nevybojovala medailu a obsadila konečné 4. miesto.

19.06.2015 09:02 , aktualizované: 15:00
Eva Ódorová Foto: ,
Eva Ódorová.
debata

V piatkovom zápase o bronz prehrala 35-ročná rodáčka z Komárna s favorizovanou Turkyňou ázijského pôvodu Melek Hu 1:4 na sety. V koncovkách prvého a druhého setu viedla Ódorová 10:9, Turkyňa však sériou troch víťazných loptičiek získala obe dejstvá pre seba. Ďalšie sa skončilo tiež v prospech nasadenej šestky. Ódorová zabrala vo štvrtom sete, keď otočila z 3:6, viedla 10:8 a napokon ho vyhrala 13:11. V piatom vyhrávala Slovenka 3:1, ale Melek Hu sériou siedmich loptičiek obrátila výsledok vo svoj prospech, potom zvládla aj záverečné lopty a po 45 minútach sa tešila z výhry i zisku bronzovej medaily. Pre Ódorovú je štvrté miesto životným výsledkom medzi seniorkami. V piatkových dueloch ju obmedzovalo pri hre zranenie pravého ramena.

„Som šťastná, aj keď dnešné dva zápasy som nezvládla zdravotne. V prvom súboji som nemohla ruku absolútne používať, aj keď sa mi celý tím venoval tri hodiny. Prvý som vôbec nemohla utiahnuť. V druhom som bola zasa nadopovaná liekmi a bála sa, či ho vôbec dohrám. Som rada, že som ho dohrala aspoň do konca a nemusela hrať. Dala som do toho maximum. Teším sa aj zo štvrtého miesta, aj keď mu neprislúcha medaila. Keby mi niekto povedal pred týmto turnajom, že budem štvrtá, zobrala by som to všetkými desiatimi,“ uviedla po boji o 3. miesto Eva Ódorová, ktorá dosiahla v Baku životný úspech medzi seniorkami.

Ódorová v piatok predpoludním prehrala v semifinále s Holanďankou čínskeho pôvodu Li Ťie hladko 0:4, keď súperke dokázala výraznejšie vzdorovať len v treťom sete, ďalšie mala favoritka pod kontrolou. „Trápila som sa viac so zranením ako so súperkou. Lekári sa mi snažili dať včera tri hodiny do poriadku pravú ruku. Pri rozcvičke som ešte bolesť necítila, ale keď som sa už snažila hrať naplno, nešlo to. O odstúpení neuvažujem, na podujatí takéhoto formátu sa to ani nepatrí,“ priznala po semifinále Eva Ódorová.

Dvojhra žien – semifinále:
Li Ťie (Hol.-6) – Eva Ódorová (SR) 4:0 (4, 5, 10, 7) za 27 minút
o 3. miesto:
Melek Hu (Tur.-6) – Eva Ódorová (SR) 4:1 (10, 10, 8, –11, 7) za 45 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Ódorová