Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Talentovaný Homola bude prvým Slovákom vo WTCC

Automobilový pretekár Maťo Homola odštartuje 19. až 21. júna na okruhu Slovakia Ring ako prvý pilot zo Slovenska v prestížnom a celosvetovo sledovanom šampionáte majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

10.06.2015 16:30
Matej Homola Foto: ,
Automobilový pretekár Matej Homola pri predstavovaní nového modelu auta na rok 2015.
debata

Jazdec tímu Homola Motorsport sa stane aj prvým jazdcom v histórii, ktorý počas jedného víkendu odštartuje v seriáli ETCC (so svojim SEATom Leon Cup Racer) a zároveň v prestížnej triede TC1 vo WTCC. Na Slovakia Ringu bude teda súťažiť aj v Chevrolete RML Cruze TC1 španielskeho tímu Campos Racing. Uvádza sa to v tlačovej správe tímu Homola Motorsport.

"Je to pre mňa veľká šanca,“ povedal Matej Homola, ktorý skončil vlani na 2. mieste v triede TC2T v ETCC, a pokračoval: "Budem chcieť vyťažiť z tejto príležitosti maximum. Nie každý dostane šancu predstaviť sa v takomto prestížnom šampionáte a mne sa to navyše podarí pred slovenskými fanúšikmi na Slovakia Ringu. Samozrejme, že chcem dosiahnuť dobrý výsledok, ale som realista. Budem bojovať s pre mňa málo známym technicky vyspelým a silným autom proti najlepším jazdcom tejto kategórie motoršportu. Hoci techniku TC1 veľmi nepoznám, budem mať výhodu domáceho prostredia na okruhu, ktorý mám veľmi rád a sedí môjmu štýlu.“

Seriál FIA WTCC zavíta na Slovakia Ring do Orechovej Potône už o 9 dní (19. – 21. júna 2015). Matej Homola bude mať počas neho poriadne nabitý program. Minulý týždeň dostal od FIA výnimku a môže štartovať v oboch hlavných seriáloch – WTCC aj ETCC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovakia Ring #FIA #Maťo Homola #WTCC